Belföld | hazugságok IMF-hirdetés nyugdíjasok
2012. november 07. 12:30

Fizesse vissza a Fidesz!

Október 30-án Varga Mihály már lebuktatta Orbán Viktort. Az IMF-tárgyalásokért felelős miniszter az MSZP kérdésére válaszolva beismerte: szóba sem került a családtámogatások és a nyugdíjak csökkentése a kormány és a nemzetközi valutaalap közötti tárgyalások során, ilyet az IMF nem kért Magyarországtól.

Ezt csak a folyamatos megszorításai miatt rettegő Orbán Viktor szerette volna elhitetni a magyar emberekkel, és a hazugságainak reklámozására még 200 millió forintot is képes volt elkölteni a közös kasszából. A magyar nyugdíjasok az elmúlt napokban személyesen is megtapasztalhatták: nem arra kell figyelniük, amit Orbán mond, hanem arra, amit tesz.

Vagyis a nyugdíjak vásárlóértékének csökkentésére, a nyugdíjrendszer feldúlására, az újabb megszorító csomagokra, amelyek jövőre 77 ezer forint extra terhet raknak minden magyar ember vállára.

Orbán Viktor hazugságainak árát eddig is a magyar emberek fizették meg. Százmilliárdokban mérhető az a kár, amelyet azért szenvedünk el, mert a Fidesz-kormány kétszer olyan drágán vett fel hiteleket, mint lehetett volna. Orbán Viktor tehát sokadszor is visszaélt az emberek jóhiszeműségével, a magyar dolgozók, diákok és nyugdíjasok bizalmával.

A kérdés ezután már csupán az: Orbán Viktor és kormánya mikor és milyen formában adja vissza az embereknek előbb azt a 200 millió forintot, amit az elmúlt hetekben a sajtóban megjelentetett IMF-hazugságkampányra az ő pénzükből költött el, majd a 2010-ben a választóktól kapott felhatalmazását.

Török Zsolt,
az MSZP szóvivője