mszp.hu | Belföld
2020. augusztus 08. 14:13

Fizessen a kormány plusz egyhavi családi pótlékot az iskolakezdésre

Fizessen a kormány plusz egyhavi családi pótlékot az iskolakezdésre
Az MSZP azt kéri a kormánytól, hogy az iskolakezdéshez plusz egyhavi családi pótlékot fizessenek ki minden gyermekes családnak - mondta Korózs Lajos, a népjóléti bizottság MSZP-s elnöke a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatóján szombaton.

Kijelentette: szeptember elsején kezdődik a tanév, még nincs késő, hogy a kormány utaljon egy 13. havi családi pótlékot. "Nem úgy, ahogy szokta, hogy a szeptemberi családi pótlékot előrehozzák augusztusra" - fogalmazott.

Kitért arra, hogy jelenleg az alsó három jövedelmi tizedben élő családok nevelik a  gyerekek felét, náluk a legnagyobb a szükség a kormányzati támogatásra.

Az MSZP-nek elfogadhatatlan, hogy tavaly részben megadóztattak bizonyos juttatásokat, részben eltöröltek számos cafeteria-elemet, így a munkaadóknak nem éri meg ilyen támogatást nyújtani a családoknak.

Magyarországon minden negyedik-ötödik gyermek szükséget szenved, vagy nincs megfelelő támogató környezete, lakhatása, vagy az életkorának nem megfelelő a táplálkozása, ami elfogadhatatlan - mondta.

Rámutatott: a járvány második hullámának küszöbén terhet jelent a családoknak a digitális oktatáshoz való hozzáférés biztosítása is a gyermekeik számára.

Kapcsolódó párttagok