mszp.hu | útdíj
2014. december 19. 14:37

Flashmob az útdíj ellen

Király József napirend előtti felszólalása a közgyűlésbenA „szárnyaló gazdaság” – már ahogyan a mostani kormány állítja - oly gyorsan száguld, hogy közben nem veszi észre, útját egyre több egzisztenciálisan, anyagiakban szűkölködő ember övezi.

Először is szeretnék a kecskeméti szocialisták nevében áldott karácsonyt és békés, boldogabb új évet kívánni Kecskemét polgárainak!

Az ünnepvárás, az Ádvent idején – melyet a Hanuka fénye is bevilágít – a családok többsége készül a karácsonyi ünnepekre, próbálja figyelmét a hozzátartozói, a család felé fordítani, a külvilág zajos, sietős mindennapjait pedig igyekszik erre az időszakra háta mögött hagyni.

Sajnos ez sokaknak nem mindig sikerül, hiszen akár szűkebb, akár tágabb világunk nap mint nap újabb megpróbáltatások elé állít minket. Ebben óriási felelőssége van a mindenkori politika formálóinak, így helyben nekünk is. A számos választást túlélő magyar emberek – köztük a kecskemétiek is – az októberi választások óta folyamatosan kapják az újabb és újabb meglepetés csomagot a Fidesz uralta parlamenttől és az Orbán-kormánytól.

A „szárnyaló gazdaság” – már ahogyan a mostani kormány állítja - oly gyorsan száguld, hogy közben nem veszi észre, útját egyre több egzisztenciálisan, anyagiakban szűkölködő ember övezi. Az így hátrahagyottak bajai, gondjai maradnak a falvakban, városokban azzal, hogy helyben majd csak megoldják azokat. A települések életét - így közte Kecskemétét is – tovább nehezítik az újabb kormányzati ötletek, melyekkel igazából a költségvetési csomag kibontásakor szembesülünk majd.

Ezek közül egy már napvilágra került, mégpedig az, hogy fizetőssé teszik az autópályák eddig ingyenesen használt elkerülő szakaszait is. Az újabb adó bevezetése mind a magánszemélyekre, mind a vállalkozókra elviselhetetlen plusz terheket ró. Ráadásul környezetvédelmi és egészségügyi problémákat is okozhat az, hogy a díj elkerülése miatt drasztikusan nőni fog a városunkon átmenő forgalom. Mi több, ezáltal a jelenleg is rossz állapotban lévő kecskeméti útszakaszok tovább fognak romlani. A kecskeméti rész - ami épp most volt decemberben 17 éves - jövőre már fizetőssé válik. Ezért is adtunk hangot nyílt levél formájában az elmúlt napokban annak, hogy mi kecskemétiek ne engedjük ezt. A levelet eljuttattuk országgyűlési képviselőinknek, valamint Polgármester Asszonynak is. A sajtóból értesültünk arról, hogy Polgármester Asszony szintén tiltakozik a tervezett újabb útdíj ellen. Javaslom, hogy képviselő testületünk egy emberként álljon ki azért, hogy a Kormány tegyen le eddigi szándékáról. Kérjük fel dr. Zombor Gábor és dr. Salacz László képviselő urakat, hogy a Parlamentben akadályozzák meg a kecskeméti elkerülő szakasz fizetőssé válását. Emeljék fel szavukat városunk érdekében, hiszen arra kaptak felhatalmazást a tavaszi választásokon, hogy a kecskemétiek érdekeit képviseljék az országgyűlésben.

Végezetül szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy nagyon sok polgártársunk nem engedheti meg magának a mindennapi meleg ételt. Ezért tartom fontosnak, hogy egyre többen támogatják ebben az időben az élelmiszerosztást.  Arra biztatok mindenkit, hogy aki teheti, ne csak karácsony táján gondoljon a nélkülöző emberekre.

Befejezésül még egyszer áldott ünnepeket és boldogabb új évet kívánok mindenkinek!