Foci helyett a munkahelyek megvédésére költse a kormány a Gazdaságvédelmi Alap forrásait!

Foci helyett a munkahelyek megvédésére költse a kormány a Gazdaságvédelmi Alap forrásait!
Spórol a kormány a tesztelésen és más valós gazdaságvédelmi kiadásokon: látszik, hogy továbbra is csak sportra és a saját gazdagodására költ, nem pedig az emberek megélhetését akarja biztosítani.

Az ígérgetésekkel szemben mindössze két hét után már le is állították az oktatásban az emberek tesztelését. „A 100%-os táppénz hiánya visszatartott nagyon sok pedagógust attól, hogy önként teszteljen. Mi azt mondjuk, hogy folytatni kéne a tesztelést. Olyan átfogó tesztelésre lenne szükség, amit a szlovákok is megcsináltak” – emlékeztetett Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke kedd este az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Kunhalmi reagált a megdöbbentő adatsorra is, hogy a kormány az emberek segítése helyett mire költötte a több mint 200 milliárdos védekezési alap 75%-át. „Azt látjuk GDP-arányosan is, hogy az elmúlt 10 évben a saját oligarcharendszerének a kiépítésére, az ezt megvédő államra és az ideológiáját legitimáló egyházakra költött a kormány. A negyedik a sport volt, amire nagyon sokat költött, és ami az oktatás, egészségügy, szociálpolitika, a nyugdíj vagy a munkaerő-piaci helyzet javítását illeti, ezek messze-messze alulmaradtak a kiadások terén. Most pedig folytatódik ugyanez, válsághelyzet ide vagy oda” – tette hozzá.

Hangsúlyozta, pártja többször is felszólalt, hogy a Gazdaságvédelmi Alapot ne olyanokra költsék, ami várhat, vagy adott esetben nincs prioritása. „Azt kértük, hogy kimondottan csak az emberek életének megmentésére, a vírus terjedésének lassítására, a vállalkozások, főleg a kis- és középvállalkozások, kezének a megfogására, és a magyar munkavállalókra költsenek, például a 100%-os táppénz révén. Meg kellene fordítani a számokat: azt a 150 milliárdot most az egészségügyre, a vállalkozásokra, a munkahelyek megvédésére és a családokra kellett volna költeni”!

Ha nem lenne önmagában elég beszédes adat, hogy gazdaságvédelmi kiadások címen a kormány közel háromszor annyit, 140,2 milliárdot költött sportra, mint az egészségügyre (50,7 milliárd), a szocialista politikus figyelmeztetett, csütörtökön a helyreállítási alap vétójával ennek a sokszorosát készül kivenni a Fidesz-kormány az emberek zsebéből. „18 milliárd euróról van most szó” – emlékeztetett, ami mintegy 6800 milliárd forint.

„3000 milliárd volt a nyugdíj-megtakarítás, csak, hogy egy kicsit közelebb vigyük az emberekhez ezt a pénzt. Nagyon kellene ez a magyar vállalkozásoknak, a magyar piacnak, a magyar embereknek és a magyar családoknak! Nem is tudom, hogy volt-e a történelemnek olyan időszaka, amikor Magyarország ennyi támogatást kapott volna bárkitől… és most ennyire elvesztegeti párhuzamosan hazánk ezt a pénzt” – mutatott rá.

„Most a közösségünk az Európai Unió – óriási szerencséje ennek az országnak a mi meggyőződésünk szerint, hogy beléptünk az Európai Unióba” – mondta az MSZP társelnöke, aki szerint sokkal jobban meg kellene becsülni a közösség támogatását és okosabban kellene élni az általa nyújtott eszközökkel.

 

Kapcsolódó párttagok