mszp.hu | Belföld | hazaváró program piac fogadóóra
2014. július 26. 18:12

Fogadóóra-sorozatot indított Ujhelyi István

„Azt mondtam az EP-választás kampányában, hogy brüsszeli képviselőként is járni fogom az országot és rendszeres fogadóórákon fogom begyűjteni a magyar választók megrendeléseit, kéréseit. Betartom az ígéretemet!” – ezzel kezdte most hétvégi fogadóóráját Ujhelyi István, aki az MSZP európai parlamenti képviselőjeként az ózdi piacon várta beszélgetésre a helyieket.

Ujhelyi a kitelepülés során elmondta: üzenetértékű, hogy első fogadóóráját az ország egyik legszegényebb régiójában tartotta, de – tette hozzá a politikus -, a következő hetekben Szegeden és számos más fontos településen, fesztiválon vagy épp ifjúsági találkozón is hasonlóképp jelen lesz képviselői pultjával és a már elhíresült „piros könyvével”. Ez utóbbi az a kötet, amelybe sok tucatnyi beírást, tanácsot és megrendelést gyűjtött már be a választóktól a EP-kampány során.

Ujhelyi István az ózdi program végén arról beszélt: lesújtó volt, hogy a helyiek milyen kilátástalannak látják sorsukat és mennyire csalódottak a politikai döntéshozók, azon belül is a jelenlegi kormány eredménytelensége miatt. „Ismét tucatnyi személyes beszámolót hallgathattam meg arról, hogy a gazdasági kényszer miatt az elmúlt években miként hagyták el tömegesen borsodi fiatalok a családjukat azért, hogy Nyugat-Európában találjanak megélhetést, takarítóként vagy felszolgálóként.

Több szülő és nagyszülő is elérzékenyülve mesélte: csak az segít a gyermekük hiányának elviselésében, hogy tudják, jobb dolguk van a távolban, mint itthon. Ezek és az ehhez hasonló történetek mindig megerősítenek abban, hogy igenis kötelességem folytatni és minél eredményesebb tartalommal megtölteni a nemrég meghirdetett ’Hazaváró-programot’, amely a külhoni fiatalok érdekképviseletének és itthoni esélyeiknek megteremtését tűzte ki célul.

Európai parlamenti képviselőként első hivatalos tárgyalásaim és lépéseim máris mind ezt a célt szolgálták. Folytatni is fogom, amíg érdemi megoldást nem találunk a fiataljaink tömeges elvándorlására, erre a modernkori Trianonra” – fogalmazott Ujhelyi István ózdi fogadóórájának végén.