mszp.hu | Belföld | közlemény
2014. március 20. 19:21

Fogjunk össze a Jobbik ellen!

A kampány végéhez közeledve a roma választópolgároknak is dönteniük kell, hogy melyik programot, pártot, jelöltet támogatják szavazatukkal, kik azok, akikben leginkább bízhatnak, s kik azok, akiket távol kell tartaniuk a hatalomtól.

Ennek a helyzetnek a tisztázása érdekében az MSZP Roma Tagozata felszólítja a Magyarországi Cigány Pártot, hogy mondjon véleményt az Orbáni négy év okozta szegénységről, nyomorról és a szegények cinikus semmibe vételéről!

Reméljük, abban nincs vita köztünk, hogy a Jobbik a legveszélyesebb párt a romákra nézve. Ha velük szemben nem vagyunk egységesek, akkor szomorú sors vár ránk és utódainkra. Ezért arra kérjük az MCP-t: fontolják meg, hogy a romák által sűrűn lakott kelet-magyarországi megyékben a végső győzelemre is esélyes kormányváltók javára visszaléptetik egyéni jelöltjeiket, hogy így akadályozzuk meg a Jobbik sikerét az egyéni választókerületekben.

Az MSZP Roma Tagozata a roma választópolgárok érdekeit szem előtt tartva felkéri az MCP-t, hogy vegyen részt egy olyan nyilvános vitán, amelyen a számottevő roma politikai szervezetek képviselői megvitatnák a cigányság alapvető sorskérdéseit.

MSZP Roma Tagozat