Földesi értékelt

Miközben jobbról a chovános társbérlők klarinétosai fújták a magasakat, balról pedig a kamionok nyomták a basszust, Földesi Zoltán irodájában tájékoztatta a szarvasi média meghívott képviselőit a szocialisták véleményéről a jelenlegi politikai helyzettel kapcsolatban.

Első kijelentése, miszerint nem értékeli egyformán a kialakult helyzetet Orbán Viktorral, nem meglepő. Valótlanságokat állít a Kormány az ország helyzetével kapcsolatban, jelentette ki Földesi Zoltán. Miközben a miniszterelnök arab befektetőknek ígér Kánaánt, addig a valóság az, hogy tartalékokat felélték, Matolcsy gazdaságpolitikája megbukott. Az IMF-fel való a tárgyalásokról kettős kommunikáció folyik. Odáig fajult a helyzet, hogy - valószínűleg MSZP-s - nyugdíjasokból álló küldöttség ment az IMF-hez, hogy ellenőrizék a Kormány szavahihetőségét. Kiderült, hazudnak. A társadalom ráébredt, hogy rosszul mennek a dolgok, majd Ángyán József szavait idézte, "vissza kellene venni a mohóságból". Hatalmas átalakuláson megy át az önkormányzati rendszer és az oktatás is. Nincs új a Nap alatt, visszatérnek a járások, ahol politikai állásokat hoznak létre, állítja a szarvasi szocialisták első embere.

Az oktatási reformmal kapcsolatban a regnáló Kormány fejéhez vágta, hogy a 300 forintos vizitdíj miatt képesek voltak népszavazást kezdeményezni, most meg a felsőoktatás teljes önfenntartására törekednek.

Ha 2014-ben átvennék a hatalmat, akkor a használható részeit - mert vannak - az átalakításoknak megtartanák, de a hatalmi elemeket lehántják róla, ígérte Földesi Zoltán. A szocialisták külön Kelet-Magyarországra szabott programot is kialakítottak, aminek végrehajtására fokozott figyelmet fognak fordítani. Ha.

Tőle mindig azt várják városon belül, hogy csatázzon a szarvasi vezetéssel, pedig az igazság az, hogy ők itt helyben nagyon jól tudnak együtt dolgozni, mondta az MSZP-s vezető.