mszp.hu | autóhasználat
2014. május 19. 15:22

„Folytatják?!”

A második kétharmad megszerzése után töretlen az arrogancia és a nagyképűség, amit a kormánypárti képviselők gyakorolnak - jelentette ki Halmi József megyei frakcióvezető, aki mai sajtótájékoztatóján felszólította Seszták Oszkár, megyei elnököt is, adjon választ arra, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő eszközöket milyen módon, milyen céllal és milyen térítési díj ellenében használják.

Kovács Sándor kormánypárti képviselő az RTL KLUB műsorban is kinyilatkozta, hogy minden reggel felutazik Géberjénből Budapestre, majd este hazamegy. Ezután a TV felvételén befordult az az autó, ami a megyei önkormányzat tulajdona – fejezte ki felháborodását az MSZP megyei frakcióvezetője.

Az elmúlt egy évben ez az autóhasználat kérdése már sokszor felszínre került a közgyűlésen – mondta.  A 30.000 forint havi autóhasználati díj, amit korábban válaszként kaptak ebben az ügyben, még Nyíregyháza–Géberjén havi útiköltségeit sem fedezik az MSZP-s képviselő számításai szerint.

Amikor arra törekszik a fideszes többségű kormány, hogy egy országgyűlési képviselő, csak egy helyről kaphasson juttatást, akkor azt gondolom akár törvényszegés is lehet az, amit a televízió felvételén láthattunk - mondta a frakcióvezető.

A képviselő kijelentette, adjon magyarázatot a megye vagyonáért felelős személy, hogy milyen jogcímen használja Kovács Sándor főállású országgyűlési képviselőként a megye autóját Budapesten.

Második körben a megyei képviselő a fideszes politikusok - ha nem is törvénysértő, de erkölcsileg és etikailag megkérdőjelezhető - eljárásait firtatta, azokat az eljárásokat, amiket a LEADER során a döntéshozó szerveknél tesznek.

A Szatmári LEADER szervezet elnökségében is születtek olyan döntések - mondta -, amik erkölcsileg megkérdőjelezhetőek. Példaként említette Kovács Sándor fiát, aki 30 milliós vendégházat nyert, Sira Magdolna családtagjait, akiknek elnyert pályázatai a honlapon szintén fellelhetőek. Emellett a képviselő egy a múlt héten kapott névtelen levélre is utalt, ami a nyírbátori LEADER Szervezet hatáskörében elbírált vendégházakról szólt. Halmi József kijelentette, a levél írója felhívta a figyelmét, hogy olyan településeken épülnek támogatott vendégházak, ahol a turizmus mint bevételi forrás nem is jelenik meg a települések kasszájában.

Újjászerveznek, átszerveznek, leírnak, szétdarabolnak minden olyan működő LEADER HACS-ot politikai érdekekből, amiknek alakulása még a korábbi MSZP-kormány időszakára tehető, és ezek fő karmesterei a fideszes országgyűlési képviselők – fogalmazott.

A közelmúlt országos híreivel párhuzamba állítva a megyei történéseket, a képviselő kijelentette, azok sem szólnak másról, mint arról, hogy a kormány úgy akar "haveroknak, barátoknak" juttatni a pénzekből, hogy abból mind az Európai Unió és mind a norvég alapot üzemeltető államok, minél kevesebbet lássanak.

Halmi József felszólította a fideszes képviselőket, ne folytassák azt, amit az elmúlt 4 évben, ha a kampányban azt hangsúlyozták, hogy a megyében élő emberekért fognak tenni, tegyék azt, és a törvénytelenül felhasznált eszközöket térítsék meg a megyének, az államnak!