Folytatódik a demonstráció és a méltóság menete

Az emberi méltóság menetének az a célja, hogy felhívja a figyelmet a szegényekre, a nehéz anyagi helyzetben lévő társadalmi rétegekre - mondta nyíregyházi sajtótájékoztatóján szerdán Halmi József, az MSZP megyei alelnöke.  

Mint elmondta, a megyében hétfőn Győrtelekről indult el a menet, s a résztvevők a mátészalkai járási hivatal előtt tartották meg demonstrációjukat. A felszólalók beszédükben a fiatalok jövőjéért, az egészségügy jelenlegi helyzetéért, a szegények sorsáért aggódtak. A politikus kitért a tiltakozó mozgalom folytatására is.

Bejelentette, hogy szombaton Nyíregyházán a megyei kormányhivatal (Hősök tere 5.) előtt lesz demonstráció 16 órakor, ahová mindenkit szívesen fogadunk, aki egyetért a dolgozó emberek és a vidéki Magyarország jövője érdekében megfogalmazott követelésekkel. A Közmunkás Szakszervezet által szervezett országos akcióval felhívják a kormánypárti parlamenti képviselők figyelmét az alacsony jövedelmekre, a bérből és fizetésből élők kilátástalan helyzetére, a vidék leszakadására.