mszp.hu | Belföld
2021. február 17. 12:51

Folytatódik a kormányzati ámokfutás: miért kapnak levelet a koronavírus elleni oltásról azok, akik már megkapták az oltást?

Folytatódik a kormányzati ámokfutás: miért kapnak levelet a koronavírus elleni oltásról azok, akik már megkapták az oltást?
Folytatódik a kormány megmagyarázhatatlan ámokfutása, most éppen a regisztrált, 60 év alatti krónikus betegek értesítésénél mondott csődöt a rendszer. A sajtóban megjelent beszámolók alapján ugyanis azok is megkapták az oltással kapcsolatos postai levelet, akiket már beoltottak, és olyanok is, akiknek nincs semmilyen krónikus betegségük.

Újabb bizonyítéka ez annak, hogy a Fidesz által oltási tervnek nevezett, elnagyolt kivonat alapján nem lehet szakszerűen megszervezni az oltási folyamatot. Ugyanis nemcsak a vakcinára várók nem tudják, hogy mikor következnek, hanem a rendszer sem tudja, hogy kit és mikor kellene értesíteni.

 

A kormány nem maradhat adós a válaszokkal, ezért írásbeli kérdésekkel fordulunk Kásler Miklós miniszterhez:

 

Pontosan hány embernek küldtek postai úton értesítést?

Az online regisztráció során meg kellett adni az e-mail címet. Miért nem e-mailen keresztül küldi a kormány az értesítést?

Mennyibe került a levelek kipostázása?

Mennyi 60 év alatti krónikus beteg kapott levelet?

Azok a 60 év alatti krónikus betegek, akik nem kaptak levelet, mikor kapnak értesítést?

Mennyi 60 év alatti, nem krónikus beteg kapott levelet? Miért kaptak levelet, ha az oltási sorban nem is ők következnek?

Miért kaptak a vakcina beadásához hozzájárulási nyilatkozatot azok, akik már megkapták az oltást?

Számoltak-e azzal, hogy az amúgy is túlterhelt háziorvosokat hívják fel a levél hatására az emberek, hogy bővebb tájékoztatást kérjenek?

Ki vállalja ezért a legújabb káoszért a felelősséget?

 

Az MSZP továbbra is azt követeli a kormánytól, hogy hozzák nyilvánosságra a részletes oltási tervet, továbbá követeljük a pontos, hiteles és teljes körű tájékoztatást, valamint ésszerű magyarázatot várunk az értesítések kipostázásával kapcsolatos káoszra.

 

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő

 

Kapcsolódó párttagok