mszp.hu | Belföld, Külföld | elvándorlás közlemény
2015. december 08. 14:45

Folytatódik a magyar fiatalok exodusa

Folytatódik a magyar fiatalok exodusa
Már alig több mint ezer milliárd forintot kell elkölteni, és mintegy hatezer év múlva az összes Orbán-menekült hazatérhet.

Egyre több magyar fiatal kényszerül elmenekülni itthonról, a kormány viszont úgy tűnik, kifejezetten örül ennek. Ha nem így lenne, nyilván nem vernék büszkén nagydobra, hogy több mint fél év alatt sikerült hazakönyörögniük 52 magyar fiatalt – mintegy 100 millió forintból.

Eddig félmillióan hagyták el Magyarországot, ennek következtében már a kórházaink is működőképességük határán vannak. Ha ebben az ütemben halad tovább a Fidesz-kormány, akkor már alig több mint ezer milliárd forintot kell elkölteni, és mintegy hatezer év múlva az összes Orbán-menekült hazatérhet.

A Fidesz semmit nem tud nyújtani a magyar fiataloknak: sem igazságos béreket, sem jól menő gazdaságot, sem működő egészségügyet, sem pedig élhető környezetet. Az itthon maradottak pedig a külföldre menekült családtagjaik hazautalt támogatásából élnek, ami jelen pillanatban a hazai GDP 3%-a.

Az Orbán-kormány nem old meg társadalmi vagy gazdasági problémákat, hisz ők maguk a probléma. El kell tűnniük a hatalom közeléből, hogy a magyar fiatalok hazajöhessenek végre.

Bárány Balázs,
elnökségi tag