Belföld, Gazdaság | sporttámogatás
2013. november 19. 16:32

Fontosabb a sport az állampolgárnál?

Újabb öt nagy fővárosi sportklubnak vállalja át az állam az adósságát. Erre van pénz. A devizahiteleseknek meg olyan kormányzati mentőcsomagot találnak ki, ami nem jelent számukra érdemi támogatást. A pluszköltségeket ez esetben vajon miért nem vállalja át az állam, ha a pazarló sportágak költségeinél megteszi?  

Ezt a pénzt lehetne gyógyszertámogatásra, nyugdíjemelésre, valós munkahelyteremtésre is költeni – hívta fel a figyelmet Halmi József, megyei alelnök.

Természetesen nem állítom, hogy a sportot a szőnyeg alá kell söpörni, de támogassanak teljesítmény-orientáltan – mondta - olyan kluboknak vállalja át az állam az adósságát, amelyeknek a gazdálkodása törvényes és megfelelő.

Hiszen az embereknek a megélhetése nap, mint nap veszélyben van, nem növekszik a bérük évek óta, mert arra az államnak nincs pénze. Hogy értsen egyet így az állampolgár a kormány döntésével?

Az MSZP megyei képviselője sajnálatát fejezte ki, hogy ennek a kormánynak az embereknél, minden fontosabb, sőt kiemelte azt is, hogy a megyénk fideszes országgyűlési képviselőit nem hallani soha felszólalni az emberek megélhetése érdekében.