mszp.hu | Belföld | Csepel
2016. május 24. 10:12

Fordulat - Megalapozatlan a Szenteczky elleni ítélet

Fordulat - Megalapozatlan a Szenteczky elleni ítélet
Megalapozatlannak és iratellenesnek mondta ki a Fővárosi Törvényszék a Szenteczky Jánost hűtlen kezelésben elmarasztaló korábbi, első fokon meghozott ítéletet.

Az első fokú ítéletet a kispesti bíróság hozta tavaly decemberben. Szenteczky Jánost, az MSZP csepeli szervezetének elnökét, a Csepeli Városgazda (CSEVAK) korábbi vezetőjét akkor kétrendbeli hűtlen kezelésért marasztalták el a CSISE elmaradt bérleti szerződése, illetve egy könyvvizsgálói szerződés megkötése miatt. Akkor az ügyész és a sértetti képviselők is úgy nyilatkoztak, hogy elfogadják az ítéletet, Szenteczky azonban fellebbezett.

A másodfokú tárgyalásra a Budapesti Törvényszéken került sor, ahol az eljáró bíró tegnap hatályon kívül helyezte az első fokú ítéletet, mert megítélése szerint „megalapozatlan, iratellenes és a jogi indoklás sem megfelelő". A törvényszék elvette az ügyet a kispesti bíróságtól, és a Budai Kerületi Bíróságot jelölte ki egy új eljárás lefolytatására.

Szenteczky 2006-tól 2010-ig vezette a CSEVAK-ot. 2010 után a Németh Szilárd vezette önkormányzat idején közel 50 feljelentés indult ellene. Habár a fideszes városvezetés közpénzt és közhivatali időt nem sajnálva futószalagon gyártotta a volt szocialista városvezető elleni eljárásokat, mára azoknak szinte mindegyike megszűnt. A törvényszék most a két legsúlyosabbnak kommunikált ügyben hozott ítéletet találta megalapozatlannak.

Kapcsolódó párttagok