2011. december 16. 17:39

Fordulópont előtt áll az ország

A kongresszusra való felkészülésről és az országot negatívan érintő kormány általi döntésekről tartotta pénteki egri sajtótájékoztatóját Simon Gábor az MSZP Választmányának elnöke és dr. Sós Tamás az MSZP Heves megyei elnöke.


A két politikus markánsan fogalmazta meg véleményét az ország „elcseszett” vezetésével kapcsolatban, hozzátéve, hogy a kormányzó hatalom a jövőbeni választási rendszert is a győztes részére teszi kedvezővé, ami ráadásul visszahullhat a mostani kormányra – vélik az MSZP országgyűlési képviselői.

A sajtótájékoztató fontos témája volt a Munka Törvénykönyvének héten történt módosítása.

- Kérjük a Heves megyei országgyűlési képviselőket, hogy támogassák a Munka Törvénykönyvének népszavazásra való bocsátását, hiszen közös érdekünk, hogy a munkavállalók joga ne sérüljön olyan módon, mint ahogy az jelenlegi formájában történni fog – fogalmazta dr. Sós Tamás.

Simon Gábor kifejtette, hogy mára már egyértelműen látszik, a kormány intézkedései nyomán kialakult káosz nem tartható tovább.

- Az MSZP megújulva  és alternatívát támasztva vág neki a ciklus második felének annak érdekében, hogy a magyar családok életminősége, jogai sérüljenek tovább. Elfogadhatatlan a Magyar Nemzeti Bank (MNB) több mint 40 milliárdos vagyonának tervezett elvétele, amely célként lebeg a FIDESZ-KDNP szeme előtt – emelte ki Simon Gábor. Hozzátéve, hogy követelik a megszakadt IMF-tárgyalás haladéktalan folytatását, és a minél előbbi megállapodást.

Mint elmondták, nem lehet tovább játszani az ország jövőjével, és az MSZP meg kívánja mutatni az elhibázott kormányzati döntésekkel szembeni megoldásokat.