Forrásmegosztás helyett lyukaszacskó-osztogatás

A Tarlós-sújtotta főváros és a kerületi önkormányzatok "lyukas zacskót" osztanak egymás között forrásmegosztás címszó alatt.

Horváth Csaba, a szocialista párt fővárosi frakcióvezetője szombati sajtótájékoztatóján azt mondta: a rendkívüli közgyűlésnek nem a forrásmegosztás a valódi tárgya, hanem a fideszes országgyűlési többség által elfogadott forráselvonás.

 
A főváros és a kerületek összességében csak a forrásmegosztáson több mint 30 milliárd forintot veszítettek 2010 óta.     Az MSZP-s politikus arra kérte a közgyűlési és parlamenti képviselőket, főpolgármester-helyetteseket, hogy adják vissza önkormányzati mandátumukat, mert a parlamentben nem tartották magukat budapesti esküjükhöz.
 
Tüttő Kata, az ellenzéki párt fővárosi frakcióvezető-helyettese arról beszélt: 2011-hez képest 92 milliárd forinttal kevesebb állami forrást kapott a főváros, az átvett feladatokhoz tartozó összegeken felül.
 
Kifogásolta, hogy miközben romlott a város pénzügyi pozíciója, a közszolgáltatási feladatok megmaradtak. Felvetette, hogy van összefüggés aközött, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. kevesebb forrásból gazdálkodik és a két héttel ezelőtti hóhelyzetet rossz kezelése között.