Fót példája mutatja, 2014-ben győzhet a kormányváltók szövetsége

Fót példája azt mutatja, hogy 2014-ben győzhet a kormányváltók szövetsége - reagált Kormos Kata, az MSZP szóvivője vasárnap este a fóti időközi önkormányzati választás eredményére.

A Pest megyei településen a szavazatok 25 százalékának megszerzésével Takács István, a Magyar Szocialista Párt, az Együtt - A Korszakváltók Pártja, a Párbeszéd Magyarországért Párt és a Demokratikus Koalíció közös jelöltje nyerte a polgármester-választást.

Az MSZP szóvivője azt mondta: ez az eredmény a demokratikus ellenzék szövetségének erejét bizonyítja. Mint hozzátette: a fótiak egyértelműen kifejezték véleményüket a Fidesz három évéről.

Az időközi polgármester- és képviselő-választáson a szavazásra jogosultak 29,1 százaléka jelent meg. A polgármesterjelöltek közül a legtöbb szavazatot, 1116-ot (25 százalék) Takács István, az ellenzéki összefogás jelöltje kapta, a második helyen a település egyik alpolgármestere, a független Bartos Sándor végzett 954 vokssal (21,4 százalék). A harmadik helyre Németh József független jelölt futott be 920 szavazattal (20,6 százalék). Őt követte Földi Pál János, a Civil Összefogás a Fótiakért Egyesület jelöltje 885 szavazattal (19,8 százalék). Vargha Nóra Mária, a Magyar Liberális Párt jelöltje 583 voksot (13 százalék) szerzett.