Főúri pazarlás a négymillió szegény országában

Megkapta jutalmát Kerényi Imre az Orbán-kormánytól. A felháborító kijelentéseiről ismert, a valóságot már egyáltalán nem érzékelő rendező, a Kádár-rendszer Forradalmi ifjúsági Napjainak főszervezője az eddigi 375 ezres havi illetménye helyett már 600 ezret vehet fel tanácsadói munkájáért.

Közel egymilliót kap Hegedűs Zsuzsa szociológus, a szegények luxusautós megtekintője, és Szőcs Géza világutazó, volt államtitkár.

Kíváncsiak lennénk mik azok a tanácsok, amik ennyit érnek a magyar államnak, amiért havonta ennyit kell megfizetnie a magyar társadalomnak?

Kerényi, mint kulturális tanácsadó talán a kirekesztő, homofób nézeteivel segíti Orbán Viktor kiegyensúlyozott tájékozódását? Hegedűs Zsuzsa talán a neki kiutalt szolgálati A6-os Audi sötét üvegén keresztül tudja közelebb hozni az éhező gyermekek valóságát a kormányfőhöz? Szőcs annak ellenére osztogathat tanácsokat a miniszterelnöknek, hogy megbukott kormánytag? Vagy ez csak a hűség ára? Júdáspénz a vezér leghithűbb és legalázatosabb szolgáinak?

A négymillió szegény országában, ahol többszázezer gyermek éhezik, ahol 2012-ben a lakosság közel harmada nem engedhette meg magának, hogy minden második nap húst fogyasszon, ott felháborító az a pazarlás, amit az Orbán-kormány megenged magának.

Az MSZP az emberek pártján áll. Amint kormányra kerül, igazságos országot épít, ahol nem a kiváltságosok, hanem minden magyar ember napról napra jobban élhet.