MTI/mszp.hu | Belföld | feketekönyv korrupció
2013. szeptember 28. 13:18

Fővárosi korrupcióra utaló információkat vár az MSZP

Az MSZP arra kéri az állampolgárokat, hogy a párt "botrányvonalán" jelentsék be a főváros érdekékét sértő eseteket, bűncselekményeket.  

Erről Horváth Csaba, a szocialista párt alelnöke beszélt szombati budapesti sajtótájékoztatóján, hangsúlyozva: kezdeményezésükkel a demokráciát erősítenék, nem akarnak "besúgóhálózatot" létrehozni, azt ugyanis szerintük a Fidesz épít.
    
A fővárosi frakcióvezető azt mondta, a kért információkat anonim módon kezelik és korábban kiadott, budapesti "feketekönyvüket" kívánják folytatni, amelyben a városvezetés 2010-2012 közötti visszaéléseit tárták fel.
    
"Tükröt akarunk mutatni a Fidesznek, hogy jövőre ajtót mutathassunk nekik" - fogalmazott Horváth Csaba, aki szerint Budapest fideszes városvezetése "botrányról botrányra bukdácsol". Példaként említette a XVIII. kerületi olajiszap-környezetkárosítást, amit az elmúlt évek legsúlyosabb hasonló bűncselekményének nevezett és amelyet közlése szerint egy képviselőtársuk állampolgári bejelentés után tárt fel.
    
A "Fidesz kártékonyságának bizonyítékaként" említette továbbá a Vígszínház igazgatói posztjának pályáztatását, valamint a zuglói "korrupciós botrányt". Horváth Csaba kiemelte, a korrupcióról szóló információk felerősödése jelzi, hogy nem lehet úgy "becsapni, megtéveszteni", a budapestieket, "ahogy azt a Fidesz szeretné".