MTI/mszp.hu | Belföld | utcanév tarlós istván bkv Budapest
2013. szeptember 03. 09:41

Fővárosi Közgyűlés - Az MSZP a városvezetést kérdezi le nem zárt ügyekről

Az MSZP fővárosi közgyűlési frakciója több kérdést is feltesz Budapest városvezetésének le nem zárt ügyekben, így közterek átnevezéséről és a kormány és a főváros megállapodásának helyzetéről is - hangzott el Horváth Csaba frakcióvezető keddi sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus a közterek átnevezéséről szólva mondta, nem akarják nyitva hagyni Tormay Cécile ügyét, ezért kíváncsiak arra, hogy az írónőről elkészült-e a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) állásfoglalása, és az elmarasztaló volt-e a városra nézve. Az MSZP azt is meg akarja tudni, hogy a XIII. kerület miért nem nevezhetett el Tom Lantosról közterületet.

Az MSZP arra is kíváncsi, hogy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) újabb buszkiszervezési tenderéhez kapcsolódó akkreditációs tendert miért úgy írták ki, hogy azon a BKV nem vehet részt, a VT-Transman viszont el tud indulni.

Horváth Csaba szerint az is kérdéses, miként áll a főváros és a kormány között megkötött finanszírozási szerződés, mivel nyáron soha nem teljesült új dátumokat lehetett hallani új összegekkel.

A CET-tel kapcsolatban a képviselő arra kíváncsi, hogy miért 600 forint a négyzetméterár Budapest legszebb XXI. századi épületében, ahol a korábbi kulturális központ helyett ócskapiac lesz.