Belföld | Jászapáti Pócs János
2013. július 02. 08:57

Francia érdemrendet hazudott magának Jászapáti fideszes polgármestere

Pócs János Jászapáti fideszes polgármestere, országgyűlési képviselő a trafikmutyi és a telkéről 36 millió forint uniós támogatással eltűnő cég után most francia érdemrendet hazudott magának.

Pócs János közéleti tevékenysége egyre kínosabb – immár nemcsak a Jászságnak, hanem egész Magyarországnak. Az esetnek diplomáciai következményei is lehetnek, ezért a képviselőnek le kell mondania összes tisztségéről, hogy Magyarország ne maradjon szégyenben!

Levélben utasította vissza Michel Marchet, a francia becsületrend tekintélyes francia birtokosa Pócs János jászapáti polgármester kijelentését, miután a polgármester – egy helyi céggel folytatott vita során – azt állította, felajánlották neki az egyik legrangosabb francia állami elismerést, a Mezőgazdasági Érdemkereszt tiszti fokozatát, de ő azt visszautasította.

Az egyik legnagyobb helyi vállalat, a Jászapáti 2000. Mezőgazdasági Zrt. vezérigazgatóját 2011-ben valóban kitüntették a francia érdemkereszttel és Pócs János azt állította, a vezérigazgató azt a címet kapta meg, amit korábban neki ajánlottak fel.

Michel Marchet levele szerint Pócs Jánost még csak fel sem terjesztették a kitüntetésre, míg a vezérigazgató kitüntetési folyamatát évekkel korábban indították. Az ügynek további következményei lehetnek. A francia állam ugyanis olyan szigorúan kezeli a kitüntetések odaítélését és birtoklását, hogy – mint azt Michel Marchet levelében írja – a polgármester akár hivatalos, diplomáciai választ is kaphat.

Pócs János közéleti ámokfutása immár nemcsak a Jászság, hanem egész Magyarország számára egyre kínosabb. Pócs János vonuljon vissza ellopott trafikjába! Mondjon le összes tisztségéről, hogy ne Magyarország maradjon miatta szégyenben!

MSZP