szeged.hu
2012. július 25. 09:09

"Friss levegőre van szükség a városban"

Kifogással él a Magyar Szocialista Párt a hódmezővásárhelyi helyi választási bizottságnál egy szórólap miatt, amely szerintük valótlanságokat állít és rágalmaz. A párt polgármesterjelöltje, Kis Andrea sajnálatosnak tartja, hogy a kampány ilyen irányba mozdult el.

Időközi választás
Hódmezővásárhelyen szeptember 2-án azért tartanak időközi választást, mert a várost 2002 óta irányító Lázár János június 2-ától a Miniszterelnökséget vezeti államtitkárként, és ez a poszt összeférhetetlen a polgármesteri tisztséggel. A Fidesz-KDNP jelöltje az alpolgármesterként dolgozó Almási István. Az MSZP a párt önkormányzati képviselőjét, Kis Andreát, a Jobbik pedig Kovács Sándor vállalkozót indítja a posztért. Az LMP nem állít polgármesterjelöltet.Kis Andrea, az MSZP polgármesterjelöltje keddi hódmezővásárhelyi sajtótájékoztatóján azt mondta, a várost olyan szórólapok "árasztották el" a hétvégén, amelyek a szocialista pártot és helyi munkáját kedvezőtlen színben tüntetik fel, emiatt fordulnak a választási bizottsághoz.

Hazug kampány a baloldal ellen

Kiemelte: a "kiadó nélküli" szórólap üzenetei "kísértetiesen hasonlítanak" azokra a kijelentésekre, amelyeket azoktól a fideszesektől hallottak, akik megjelentek az MSZP múlt heti sajtótájékoztatóján. A politikus a szórólap mondataiból néhányat kiemelve hangsúlyozta: a megjelentekkel ellentétben a szocialista kormányok nem akarták bezárni a kórházat, és a helyi laktanyában is nagyon sok fejlesztést hajtottak végre abban az időszakban, valamint a 47-es út jelentős része is akkor épült.

Aljas szórólap

A sajtótájékoztatón részt vett Simon Gábor, az MSZP országos elnök-helyettese is, aki úgy fogalmazott: az "aljas kis szórólap" is azt bizonyítja, hogy Hódmezővásárhelyen változásra van szükség, és a vetélytársak félnek az MSZP-től. "Friss levegőre van szükség ebben a városban ahhoz, hogy ez a város megújulhasson, fejlődhessen" - mondta.

Váratlan "vendégek"

Lassan hagyománnyá válik Hódmezővásárhelyen, hogy a helyi fideszes politikusok megjelennek az MSZP sajtótájékoztatóján és azt megzavarva kérdezgetik a jelenlévőket. Most is ez történt, a két fél éles vitába is keveredtek egymással. A jobboldali politikusok "gyütmönt"-öknek nevezték a szocialisták kampányában résztvevőket. Kis Andrea azt javasolta, hogy az utcai viták helyett a polgármesterjelöltek tartsanak nyilvános vitát, amelyen minden kérdés megvitatható.