mszp.hu | Belföld | Borkai Zsolt Quaestor
2015. december 19. 15:06

Furcsa körülmények Quaestor-ügyben

Nagyon sajnáljuk Borkai Zsolt polgármester úr legutóbbi, több mint ingerült nyilatkozatát Quaestor-ügyben. Örülünk annak, hogy a nyolc hónapos, egymilliárd forintot kitevő pénzügyi bizonytalanság elmúlt az önkormányzat feje fölül. De annak nem örülünk, hogy a legutóbbi bírósági tárgyaláson számos olyan furcsa tény merült fel, melyet nem egészen értünk.

Ugyanis itt nemcsak az derült ki, hogy eddig a szoros Quaestoros kapcsolatokat cáfoló győri önkormányzat az elmúlt néhány évben huszonhat(!) szerződést kötött a céggel, hanem például az is, hogy vajon miért Borkai Zsolt polgármester úr személyes e-mailjén kötött ki az egyik fontos dokumentum a győri önkormányzaté helyett.  Feltételezhetően emiatt a KELER Zrt. tájékozatlan lévén, rossz(?) nyilatkozatot adott a bíróságnak.

E körülmények még nem oszlatják el némely jogosnak tűnő aggályainkat, mint ahogy a polgármesteri kirohanás sem a kölcsönös tiszteletet és bizalmat erősíti. Borkai Zsolt polgármesternek, a MOB elnökének a nemzetközi sportdiplomáciában elért kitüntetéséhez pedig ezúton gratulálunk.

MSZP Győr és Környéke Szervezetének elnöksége