mszp.hu | Gazdaság
2023. január 23. 20:45

Gajda Péter: stabil költségvetést tervezünk

Gajda Péter: stabil költségvetést tervezünk
Gajda Péter, a XIX. kerület szocialista polgármestere arról számolt be, hogy nekik is nagy fejtörést okozott a megnövekedett rezsiköltség.

A testületnek legkésőbb február közepéig döntenie kell a kerület költségvetéséről. A megnövekedett rezsiköltségek komoly nehézséget okoztak a kerület vezetőinek. 

"Már látjuk az alagút végét és idén is stabil, de takarékos elszámolással készülünk. Reményeink szerint most is lesz lehetőségünk néhány fontos kispesti fejlesztésre is" - számolt be róla az MSZP politikusa.
 
A szocialista polgármester 2022 novemberében ment el tárgyalni a Miniszterelnökségre, hogy beszámoljon arról milyen nehézségeket okoz kerületének az energiaválság. A megbeszélésen Gajda Péter elmondta milyen intézkedéseket tettek és terveznek annak érdekében, hogy ezzel a nagyon jelentős többletkiadással meg tudjanak birkózni.
 
Ennek értelmében Kispest több mint 522 millió forintot kap az energiaárak növekedésének kompenzálására. Ez persze nem elég ahhoz, hogy a kétmilliárdos növekményt fedezze, mindenesetre komoly segítség.

Kapcsolódó párttagok