mszp.hu | mobilgát Római part | Környezetvédelem
2017. október 10. 14:03

Gátat szabunk Tarlós mobilgátjának

A Kúria kedden – a Fővárosi Választási Bizottságnak ellentmondva – hitelesítette a római-parti mobilgátról szóló népszavazási kérdést, így elhárult a legnagyobb akadály az elől, hogy a budapestiek döntsenek Római-part védelméről.

A népszavazáson a budapestiek megerősíthetik, hogy nem kérnek Tarlós István természetromboló, kétes minőségű terveiből, amellyel a főpolgármester végképp egyedül maradt: a part menti védművet a helyiek több mint 70 százaléka elutasítja, és nem támogatják azt a független szakértők, a civilek és immár a III. kerületi önkormányzat sem.

A budapestiek most arra kaptak lehetőséget, hogy eldöntsék: a főváros egyik utolsó természetközeli állapotban lévő partszakaszát és az itteni szabadidősport-létesítményeket akarják megvédeni, vagy Orbán Viktor barátjának, Garancsi Istvánnak a tervezett lakóparkjára szavaznak.

Mi, budapesti szocialisták mindent megteszünk annak érdekében, hogy a népszavazási kezdeményezés sikeres legyen, és végleg eltántorítsuk Tarlós Istvánt és a fideszes érdekeket kiszolgáló városvezetést a Budapest számára káros, természetromboló és kockázatos terveiktől.

Horváth Csaba
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében

Kapcsolódó párttagok