mszp.hu | Belföld | kampány közpénzből Újpest
2014. szeptember 25. 12:49

Gátlástalan fideszes kampány a budapesti adófizetők pénzéből!

A kormányellenes közhangulattól bepánikolt fideszesek kétségbeesetten kapálódznak – közpénzből. A Fidesz sosem szenvedett fantáziahiányban a közpénzek kreatív felhasználása terén. De amit most Budapesten és az országban kampány címszóval művel, az minden képzeletet felülmúl.

Először is az áprilisi eredmények láttán, az októberi választások előtt négy hónappal példátlanul átírták az önkormányzati voksolás szabályait, hogy megakadályozzák a fővárosban látható ellenzéki többség érvényesülését. Aztán a kormány közterületi reklámkampányt időzített éppen az önkormányzati kampány idejére és konkrét tartalom nélküli csodás ígéretekkel, a megtévesztés határát súroló állításokkal szórták tele az ország utcáit.

Az elmúlt napokban pedig a kerületi fideszes önkormányzatok reményeink szerint leköszönő vezetői kezdtek durva, nagy költségvetésű önkormányzati kampányokba.

A XI. kerületi önkormányzat súlyos milliókat költ közpénzből olyan óriásplakátokra, amelyek el nem készült beruházásokat, helyenként konkrétan képmanipulációval előállított eredményeket hirdetnek. Közben ugyanezt szintén közpénzből gyártott újságban is reklámozzák.

A XVIII. kerület polgármestere éppen most indított „Tovább18” néven kerületi kampányt, amelyben – hogy, hogy nem - megjelennek a kerületi fideszes képviselőjelöltek is. A kerület különféle cégeivel együtt helyi becslés szerint akár 100 millió forintot is elérheti az akció költségvetése. Az összeg egy részét közérdekű adatigénylés után maga az önkormányzat vallotta be.

Újpesten is ömlik a közpénz a fideszes polgármester támogatására. Közpénzen teleplakátolt kerület, közpénzből fizetett magazinok árasztják el a postaládákat, amelyekben bőséggel szerepelnek a helyi fideszesek. Wintermantel Zsolt legutóbb egyetlen kiadványban 15 alkalommal szerepel – természetesen az adófizetők pénzéből. Persze a krumpliosztásról sem feledkeznek meg a választások előtti héten...

Mindez csak néhány példa. A Fidesz polgármesterei Budapesten kerületenként több tízmilliós nagyságrendben költenek saját népszerűsítésükre az adófizetők pénzéből. Budapest-szinten akár több százmilliós nagyságrendű összeget is fordíthatnak a kampányukra az adófizetők pénzéből.

Mindez azonban arra utal, hogy a kormányellenes közhangulattól bepánikolt fideszesek kétségbeesetten kapálódznak – közpénzből. Meggyőződésünk szerint a kormányt mindenben kiszolgáló, a budapesti családok nyakába egyre több terhet zúdító fideszesek már nem tudják megtéveszteni az embereket sem közpénzből fizetett sztahanovista teljesítmény-beszámolókkal, sem féktelen osztogatással. Hiszen a családok tudják: az ő pénzükből osztogatnak és reklámoznak, az ő pénzüket költik a fideszesek: saját magukra.

Trippon Norbert,
a baloldal újpesti polgármesterjelöltje,
az MSZP budapesti ügyvezető alelnöke