2011. október 12. 15:18

Gazdagok és „csalók” kormánya?

Kérjük a kormányt, hogy a nem kellő alapossággal megalkotott és kapkodva elfogadott végtörlesztési törvényt végre úgy módosítsák, hogy az ne a trükközésre, hanem a valóban rászorultak megsegítésére nyújtson garanciát.

Azt eddig is tudtuk, hogy az egyösszegű végtörlesztés lehetősége elsősorban a jómódú adósok számára kínál megoldást a részben kormány miatt előállt devizahitel-válságban. Azonban egy újabb kormánypárti módosító javaslatnak hála, erős a gyanú, hogy a végtörlesztésről szóló törvény a gazdagok mellett ma már az adócsalóknak is kedvez.

A vagyongyarapodás megállapításának törvényi korlátozása, valamint a külföldi állampolgárok bevonása a végtörlesztésbe olyan kiskaput nyithat meg a trükközők előtt, amely lehetővé teheti az eddig eltitkolt jövedelmek, feketepénzek „tisztára mosását” is. E mellett egyetlen felelős kormány sem mehet el szavak, és főleg tettek nélkül!

Ezért arra kérjük a Fidesz-KDNP-kormányt, hogy a nyilvánvalóan nem kellő alapossággal megalkotott és kapkodva elfogadott törvényt végre úgy módosítsák, hogy az ne a trükközésre, hanem a valóban rászorultak megsegítésére nyújtson garanciát.

Tóbiás József,
frakcióigazgató