mszp.hu | Belföld
2020. szeptember 24. 14:11

„Gazdagságvédelem” folyik gazdaságvédelem helyett, az embereknek nincs munkájuk!

„Gazdagságvédelem” folyik gazdaságvédelem helyett, az embereknek nincs munkájuk!
A maffiakormány a saját haverjait támogatja az emberek munkájának megtartása helyett – erről beszélt Korózs Lajos, az MSZP országgyűlési képviselője, a Parlament Népjóléti bizottságának elnöke szerda este az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Ma Magyarországon már többszázezerre rúg a munkanélkülivé vált emberek száma, akik semmilyen támogatást nem kapnak, ismertette Korózs Lajos.

„Ma a munkanélküliség 10% körül van, és körülbelül 200.000 embernek semmilyen ellátása nincs. Sokan úgy keresnek aktívan állást, hogy kapcsolatban maradnak a munkaügyi szervezetekkel, a hivatalokkal, de mivel ott nem tudnak érdemben segíteni neki, ezért egy idő után ezek az emberek feladják, mert onnan semmilyen segítséget nem remélnek. Tavasszal ezért követeltük, hogy 9 hónapra emeljék az álláskeresései járadékot és legalább 100.000 forintra”– emlékeztetett az MSZP fontos, munkavállalókat védő javaslatára.

Elmondta, szerinte ma Magyarországon „gazdagságvédelmi” terv van, mintsem, hogy a gazdaságot védenék: a kis- és középvállalatok, a kényszervállalkozások szinte semmilyen támogatást nem kaptak a munkaerő megtartásához. „Erre jött még a határok lezárása és számtalan butaság. Megfojtották például a turizmust. Mi a logikája, hogy a szlovákok jöhetnek, az osztrákok nem?” – tette fel a kérdést a képviselő.

Az egészségügy kapcsán bemutatta, hogy a maffiabiznisz fontosabb volt, minthogy az emberhiánnyal égető módon küzdő területeken a magyar emberek munkalehetőségét, érdekét nézték volna. „Nem „lélegeztetést segítő gépeket” kellett volna vásárolni 300 milliárd forintért, hanem laborokat kellett volna felszerelni, vagy teszteket vásárolni, vagy precíz adatszolgáltatásokat biztosítani a hozzáértő embereknek, hogy tudják lokalizálni a gócpontokat. Ezeket kellett volna csinálni! Töredék pénzből meg lehetett volna oldani, mint amit összesefteltek a lélegeztetőgépekből! Orvosprofesszorok a nevükkel, arcukkal nyilatkozzák, hogy ezek a készülékek nem alkalmasak arra” – figyelmeztetett Korózs Lajos.

Végezetül elmondta, Magyarországon nincs 2000 nővérnél több, aki a gépeket kezelni tudná. „Egy műszakban 7-800 nővért lehet beosztani. 12-24-ben dolgoznak, a szabadnapokat, a pihenőnapokat ki kell adni. Egyszerre tehát nem is lehet a 2000 nővért foglalkoztatni. Egy hozzáértő ember legfeljebb két gépre tud figyelni, ehhez képest majdnem 20.000 darab lélegeztetőgépet vettek úgy, hogy nincs 2000 nővér, aki erre ki van képezve”!

Kapcsolódó párttagok