2011. április 27. 10:11

Gazdasági károkozás névváltoztatással

Ma tűzte naprendre a főváros a Roosevelt tér és a Moszkva tér átnevezését. Ezzel kapcsolatban Józsa István meghökkentőnek nevezte a kormány és a külügy azon álláspontján, mely szerint nincs probléma, hiszen a névváltoztatás miatt nem tiltakoztak külföldön.


A szocialista politikus vélekedése szerint a diplomácia világában senki nem fogja megmondani, hogy egy szimbolikus lépést sértőnek tart – utalt Józsa István a 90-es években megromlott orosz kapcsolatokra is, melyeket 2002 után az MSZP állított helyre (2005-re tízszeresére nőtt, majd 2008-ban minden történelmi csúcsot megdöntve 4,2 milliárd dollárra emelkedett a kivitel).

Józsa István hangsúlyozta: Oroszországban a kormány dönt a nagyberuházásokról, így az azokban történő szerepvállaláshoz a kormány bizalmát ki kell érdemelni.

Miért kockáztatja a Fidesz ilyen negatív gesztusokkal, hogy a magyar export megítélést rossz pozícióba vezesse Budapest városvezetése? – kérdezte a képviselő.

Napirend előtti felszólalását zárva Józsa István arra volt kíváncsi: „ki mondja meg Tarlós Istvánnak, hogy fogja vissza magát, és ne okozzon károkat?”