Gazdasági növekedést fogunk teremteni együtt a hazai vállalkozásokkal

Az összefogás vállalkozások fejlesztésére irányuló vállalásait ismertette szerdán dr. Veres János a megye sajtónyilvánossága előtt.

A képviselő elmondta, hogy a kormányalakítást követően bevezetik a vállalkozások egy régi igényét, hogy évente csak egyszer változtatják az adószabályokat a kiszámíthatóság és stabilitás érdekében.

Átlátható, a versenyt és teljesítményt elismerő közbeszerzési rendszert kívánnak teremteni, esélyeket teremtve a nemcsak „Közgép – szerű” cégeknek – mondta.

Hozzátette: a jelenlegi büntető szemléletű a hatósági működést együttműködő partneri viszonyra kívánják változtatni.

Kijelentette: a mikro-, kis- és középvállalkozások számára bővíteni és szélesíteni kívánják a választható nyereségadózási formákat.

A képviselő elmondása szerint erősíteni és ösztönözni szeretnék a vállalkozások munkahelymegtartó és munkahely bővítési képességeit, döntően EU forrásokból.

A KKV – k számára az elérhető és kedvező hitelezést is szélesíteni kívánják. Véleménye szerint a jelenlegi kormány ellenfélként tekint a bankrendszerre, így bankellenes döntéseivel visszaszorította a vállalkozások banki hitelezését. Hozzátette: hitel nélkül nincs fejlődési perspektíva és gazdasági növekedés Magyarországon – ahogy azt már Széchenyi is megmondta.