Gazdatámogatás, oligarchák, MNB

Gazdatámogatás, oligarchák, MNB
Ülésezett az Országgyűlés.

Fel kell számolni az igazságtalanságot

Tóth Bertalan úgy értékelte, Magyarországon igazságtalanság van. Ezt a Fidesz hozta létre és annak fenntartásában érdekelt, míg az MSZP az igazságtalanság felszámolását akarja - hangoztatta. Szerinte a gazdagoknak többet kell vállalniuk.

Mikor folyósítják az elmaradt gazdatámogatásokat?

Gőgös Zoltán interpellációjában kifogásolta a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) megszüntetését, annak eredménye szerinte ugyanis az agrártámogatások elmaradása, a pénzhiány hátráltatja a tavaszi munkák elvégzését, a tejtermelők pedig különösen nehéz helyzetben vannak. Mikor ismerik be, hogy hiba volt az MVH megszüntetése, meddig nézik még "baleknak" a gazdákat, mikor folyósítják az elmaradt támogatásokat? - sorolta kérdéseit.

Pogácsás Tibor államtitkárként a saját cégük üzemét adta át

Harangozó Tamás arról beszélt, hogy Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium államtitkára egy olyan gazdasági társaságnak volt a tulajdonosa, amelyben egy liechtensteini offshore cég is érintett volt. A liechtensteini cég ugyanarra a címre van bejegyezve, mint egy, a letelepedési kötvények kibocsátásával foglalkozó társaság - tette hozzá.

Cselédet csinálnak a lakosságból?

Bangóné Borbély Ildikó úgy értékelt: az oligarchák kifosztják az országot, közben pedig cselédet csinálnak a lakosságból; a kormány a középkorba akarja visszavinni Magyarországot. Azt mondta, a kormány szétverte a munkavállalói jogokat, a közszférában dolgozókból pedig közmunkásokat csinál. Az ellenzéki politikus úgy vélte: semmibe veszik a nőket, akik jóval kevesebbet keresnek. Kitért a munkaidőkeret-tágítására vonatkozó visszavont javaslatra is, azt kérdezve, mikor csempészik vissza.

Diszkriminálnak-e a betegek között életkor alapján?

Korózs Lajos a rákos beteg idősek ellátására kérdezett rá. Rámutatott: évente mintegy 80 ezer rákos megbetegedést diagnosztizálnak, és 30 ezren hunynak el a betegségben. Feltette a kérdést: az egyedi méltányosság keretében nyújtott gyógyszerek odaítélésének bírálatakor különbséget tesznek-e a betegek között életkor alapján? Miért nem biztosítják kortól függetlenül a szükséges ellátást? - kérdezte.

Milyen tanulmányokat írt Vajda Zita az MNB alapítványánál?

Bárándy Gergely a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökét kérdezte: mely tanulmányokat írt Vajda Zita az MNB alapítványa által működtetett Pallas Athéné Geopolitikai Kutatóintézetnél? Arra is választ várt: mely képességei, végzettsége és tudományos előélete teszi alkalmassá arra Vajda Zitát, hogy szenior India-kutatóként dolgozzon, és mások munkáját irányítsa?

Hogy lehet ez Miniszter Úr?

2011-ben Kiss Szilárdot átvilágította az Alkotmányvédelmi Hivatal Fazekas Sándor miniszter kérésére. Ennek az lett az eredménye, hogy megbukott ezen a nemzetbiztonsági vizsgálaton, majd ezután a Külügyminisztérium Moszkvába helyezte ki agrárdiplomatának. Mesterházy Attila arról kérdezte Lázár Jánost, hogy a Külügyminisztérium kapott-e tájékoztatást a vizsgálat eredményéről, illetve ha nem került erre sor, hogyan lehetséges, hogy ilyen jelentőségű információ nem jut el a felügyelő miniszterhez.