MTI/mszp.hu | Belföld | Jobbik
2015. április 20. 09:36

Gőgös: komolyan kell venni a Jobbikot

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese szerint a múlt heti tapolcai időközi országgyűlési választás eredménye megmutatta, komolyan kell venni a Jobbikot.

Gőgös Zoltán az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában kérdésre válaszolva azt mondta: még nem kezdeményeztek vitát a Jobbikkal, de a pártot szembesíteni kell azzal a filozófiával, amit képvisel. Magyarország elszigetelődését nem kívánhatja senki - szögezte le az MSZP-s politikus.
    
Gőgös Zoltán a műsorban azt mondta: a tapolcai választás fontos tanulság volt. Tapolcán - amely mint megjegyezte: régóta jobboldali körzetnek számít - tavaly tavaszhoz képest a Fidesz 8 ezer szavazót veszített, a baloldal 4 ezret, míg a Jobbik jobban tudta mozgósítani bázisát.
    
Az MSZP-s politikus felhívta a figyelmet arra is, hogy a jobbikos bázis jellemzően olyan fiatalokból áll, akik nem élték meg, milyen az, amikor az országot "minden oldalról szögesdrótok vesznek körbe". A Jobbik politikája nagyon szélsőséges dolgokat tartalmaz. Ezzel együtt azt is megjegyezte, hogy mivel a két párt "gyökerei egyformák", elképzelhetőnek tartja, hogy a Fidesz, ha bajba kerülne, koalícióra lépne a Jobbikkal.
    
Az MSZP elnökhelyettese az M1 aktuális csatornán azt mondta: a választásokon mindig az adott helyre kell koncentrálni. Azt mondta: 2018-ban abban látja az esélyt, hogy abból a baloldali szövetségi körből, amellyel jelenleg együtt mozognak, találnak majd olyan embereket akik hitelesebb képet tudnak adni egy helyi közösségnek, mint egy helyi jobbikos vagy fideszes politikus.