mszp.hu | Belföld | Agrárgazdaság
2017. december 19. 18:00

Gőgös Zoltán Kecskeméten

Gőgös Zoltán Kecskeméten
Az ünnepi készülődés közepette sem tétlenkednek az MSZP politikusai: Király József Bács megyei elnök és Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő kedden a kecskeméti piac standjait vették szemügyre, majd a sajtó képviselőinek adtak tájékoztatás, hogyan is képzelik el a magyar vidéket.
A házigazda szerepét betöltő Király József elsőként arra emlékeztetett, hogy a Bács-Kiskun megyei szocialisták már évekkel ezelőtt kidolgozták a térség problémáit érintő programjukat, amely a Duna-Tisza közi vitairat nevet kapta. Legsarkalatosabb pontja a homokhátság vízgazdálkodásának megoldása. Ezt egy olyan csatorna kiépítésével oldanák meg, ami alkalmas lenne a folyami szállításra, hajózásra is. A jelentős gazdasági beruházást uniós segítséggel valósítanák meg, és mint elmondták, erre volna is forráslehetőség.
 
Gőgös Zoltán honatya az MSZP választási programját kibontva hangsúlyozta, hogy meg kell állítani a vidék elnéptelenedését, vissza kell állítani az igazságot az agráriumban is. Mint mondta, jelenleg a földpolitika nem helyes, olyan emberek számára biztosítottak jogokat, akik számára csak a profit számít. A kistelepüléseket és az ott élőket cserben hagyták, magára maradt a magyar vidék. Éppen ezért olyan programot dolgoztak ki, amely visszaállítja a lét- és jogbiztonságot. Ehhez szervesen kapcsolódik, hogy a szociális és egészségügyi ellátórendszereket úgy kell kiterjeszteni, hogy mindenki számára elérhető legyen.
 
Kiemelte, a helyi gazdaság fejlesztésére koncentrálva alakítják majd ki az új típusú szövetkezeti együttműködést, a háztáji jellegű termelés együttműködési formáit és megszervezik a szövetkezetek, a valódi őstermelők, a családi és kisgazdaságok, a vidéki kis- és mikrovállalkozások piaci hátterét. Mindez a fogyasztóknak is érdeke, hiszen rövidebb úton jut el a friss és egészséges helyi termék az asztalokra.
 
Az mszp.hu/elszantsag oldalon olvasható választási programjukkal folyamatosan járják majd az országot, és partnereket, civileket kívánnak bevonni a közös munkába, hogy a tavaszi kormányváltás után egy igazságosabb és élhetőbb Magyarországot tudjanak teremteni.

Kapcsolódó párttagok