mszp.hu | Belföld | közlemény
2015. május 11. 09:38

Gömöri Zsoltnak és társainak mennie kell!

Mélyen megdöbbent és felháborít, hogy a paralimpikonok támogatására nyújtott szponzori pénzekből Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke és néhány vezetőtársa saját hitelének végtörlesztését fizettette ki.

Ezzel megalázta mindazokat, akiket a Magyar Paralimpiai Bizottság vezetőjeként képviselnie kellene, és átverte mindazokat, akik forrásokkal vagy más módon támogatták a paralimpia ügyét.

Minden vezető életében lehetnek melléfogások, tévedések. Ezek közül lehetnek olyanok, amelyekért viseli a felelősséget, de megőrizheti tisztségét.

A paralimpikonok támogatásának saját hiteltörlesztésre fordítása nem ez a kategória.

Ez nem tévedés, nem mellényúlás. Ez félreérthetetlen rosszhiszemű döntés, amire egyetlen helyes lépés van: a lemondás.

Gömöri és társai lépése különösen szégyenteljes annak fényében, hogy Magyarország jelentkezni kíván a 2024-es nyári olimpiai és paralimpiai játékok rendezésére.

A következő napokban megvizsgáljuk, ebben a magyar sportszakmát megalázó helyzetben milyen jogi lépésekre lehet szükség, hogy a naponta küzdő, hazánkért is dolgozó paralimpikonok megrendült hitét visszaállítsuk.

Azért, hogy megmutassuk tiszteletünket, hogy legalább kis mértékben megszolgáljuk azt az erőt és küzdést, amit ők naponta felkészülésükbe tesznek, mindannyiunkért.

Kunhalmi Ágnes,
a sportért is felelős Kulturális bizottság alelnöke