MSZP/Belpol.hu | Belföld
2022. március 21. 14:40

A szolidaritás velünk van, és ennek meg is lesz az eredménye

Az óráimra kockás szalaggal jönnek be a diákok – mondta el Veszprém 4-es számú egyéni választókerületének ellenzéki jelöltje hétfő reggel, a Spirit FM Aktuál című műsorában.

Grőber Attila, a pápai Türr István Gimnázium történelem-filozófia szakos mestertanára, az Egységben Magyarországért képviselőjelöltje a vasárnapi szolidaritási tüntetés után is úgy látja, a magyar családok túlnyomó többsége kiáll az oktatás területét különösen sújtó, jelenleg tapasztalható társadalmi igazságtalanságok ellen.

Az érettségiző diákok érdekeire figyelve, de folytatódik tovább a tanárok tiltakozása: ha a fideszes kormány a szerdai sztrájktárgyaláson sem lép semmit korábbi ígéreteinek betartása érdekében, a tanárok, akik úgy érzik, már nincs hova tovább hátrálniuk, azt ígérik, megtalálják akár a drasztikusabb módját is annak, hogy érvényt szerezzenek a társadalom érdekeit szolgáló követeléseiknek.

„A következő héten valószínűleg ismét a polgári engedetlenséghez kell nyúlnunk. (...) Jelen helyzetben az órák 50 százalékát meg kell tartani, illetve az érettségiző évfolyamon a 100 százalékát. Nekem tíz érettségiző osztályt érintő órám is van. (…) A polgári engedetlenség esetében az ehhez csatlakozó kollégák viszont egyáltalán nem veszik fel a munkát" – ismertette Grőber.

Emlékeztetett, erre azért van szükség, mivel a Fidesz „láthatatlanná akarja tenni” a tanárok sztrájkját, jóllehet egyre több platformon ismeri el, hogy követeléseik jogosak.

Az MSZP által delegált képviselőjelölt elmondta, körzetében egyértelműen érzi a választók támogatását. „32 éve tanítok, de olyan határozott szolidaritást, együttérzést, együttműködést, mint amit most a  pedagógus kollégák átélnek, én az elmúlt időszakban nem tapasztaltam. Lehet látni, hogy többen nem jönnek iskolába, lehet látni, hogy a diákok kockás ingben, kockás szalaggal ülnek be az órákra. Kialakult a társadalmi szolidaritás!" – emelte ki.

Grőber elmondta, bár nyolcvannégy faluval és három várossal az egyik legelaprózottabb választókerület az övé, még a kisebb falvakban is érezhető ez a támogatás: dacára annak, hogy a falusi polgármesterek között a Fidesz elérése nagyobb, az emberek azért őt tisztelik meg a bizalmukkal, mert tanári munkája mellett, személyesen végigjárja még a legapróbb településeket is, és meg tudja adni a válaszokat az emberek személyes problémáira.

„Az elmúlt 50 nap óta is folyamatosan járjuk a falvakat napról napra, és találkozunk a választópolgárokkal. Szinte nincs olyan nap, amikor ne keresnénk meg őket. Én hiszek abban, hogy egy lassú, nyugodt munka, ami a választópolgárokkal való találkozást jelenti, meghozza az eredményét" – húzta alá az Egységben Magyarországért Veszprém 4. választókerületében indított országgyűlési képviselőjelöltje.