2011. március 11. 10:51

Grőber Attila: az Orbán-kormány nem kezelte a pápaiak problémáit

Bár Áldozó Tamást, a Fidesz-KDNP jelöltjét választották polgármesterré vasárnap Pápán, az MSZP jelöltje jelentősen javított: Grőber Attila nyolc százalékkal alacsonyabb részvétel mellett - ami megközelítőleg 2 100 embert jelent -, 500 szavazattal többet kapott az őszi eredményhez viszonyítva.

Mindeközben a Fidesz 70 szavazat híján 2 ezerrel kapott kevesebbet. Grőber Attila kérdésünkre válaszolva elmondta: ez a két adat jól mutatja, hogy Pápán a Fidesz-tábor kezd jelentősen kopni, az MSZP támogatóinak száma pedig rohamosan nő.

Az eredményt értékelve a szocialista politikus kijelentette: nagy büszkeséggel tölt el ez az eredmény, most 22 százalék a különbség a Fidesz és az MSZP jelöltjei között. Ez ősszel 42 százalék volt. Ha ez az olló így zárul, akkor tíz hónap múlva utolérjük őket a népszerűségben.

Arra a kérdésre, hogy minek tulajdonítható az MSZP támogatottságának növekedése, a szocialista politikus a következőket válaszolta: a támogatottság növekedése részben a Fidesz kormányzásnak köszönhető, részben pedig annak, hogy a tavaly őszi pápai kampányunk alapelemeit beemeltük az új kampányba. Ezek között szerepelt a munkahelyteremtés, illetve a város eladósodásának megállítása. Mára kiderült, hogy az Orbán-kormány nem kezelte ezeket a problémákat, sőt nálunk, a kistérségben a munkanélküliség még nőtt is, így a mi megoldási javaslataink, üzeneteink elérték a választók ingerküszöbét. (Pápán és környékén 15, 7 százalék a munkanélküliség az aktív életkorú, dolgozni tudók számához viszonyítva.)