mszp.hu | Belföld, Külföld
2020. október 01. 20:29

Gulyás a magyarok egészségén spórolna, miközben a külügy 280 milliót fizetett olyan gyorstesztekért, amiket át sem vett

Egyre erősebb a gyanú, hogy a kormány még a koronavírus-járvány miatt szükséges életmentő és védelmi eszközök beszerzésén is képes volt nyerészkedni. Még egy pusztító járvány sem tántoríthatja el az Orbán-kormányt attól, hogy milliókkal esetleg milliárdokkal tömje tovább a hozzá közel álló vállalkozók zsebeit a magyarok kárára.

A hvg.hu értesülései szerint a külügyminisztérium koronavírus gyorsteszteket rendelt egy cégtől majd végül át sem vette azokat, hanem a megváltozott vevői igényekre hivatkozva lemondta az üzletet. Mindez csupán 280 millió forintjába került az országnak.

A külügyminisztérium beszerzéseiből egyre inkább az látszik, hogy nem az emberi életek védelme volt a fő szempontjuk, hanem az, hogy újabb üzletekhez juttassák a haverokat. Mégis mi mással magyaráznák azt, hogy egy olyan céggel kötöttek szerződést tesztek beszerzésére, amely háztartási cikkek nagykereskedelmével és elektromos kerékpárok eladásával foglalkozik?

Ha mindezek után a kormány továbbra úgy gondolja, hogy mindent tisztességesen csinált, akkor miért fél úgy egy parlamenti vizsgálóbizottságtól, mint ördög a tömjénfüsttől?

A WHO főigazgatója szerint emberölésnek számít a védőeszközökkel kapcsolatos korrupció ezért éppen itt az ideje annak, hogy kiderüljön mit művelt pontosan a kormány. Az MSZP ezért továbbra is azt követeli, hogy Orbán fürkészei és portyázói vizsgálóbizottság előtt számoljanak el a tevékenységükkel!

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő

Mandur László búcsúztató

Tisztelt Gyászoló Család! Tisztelt Mindnyájan, akik eljöttetek elkísérni Mandur Lászlót utolsó útjára, és persze megszólítom azokat is, akik innen távol, de lélekben hasonló szomorúsággal és megrendüléssel búcsúznak Lacitól!
2020-10-28 16:53