mszp.hu | Belföld, Külföld
2020. október 01. 20:29

Gulyás a magyarok egészségén spórolna, miközben a külügy 280 milliót fizetett olyan gyorstesztekért, amiket át sem vett

Egyre erősebb a gyanú, hogy a kormány még a koronavírus-járvány miatt szükséges életmentő és védelmi eszközök beszerzésén is képes volt nyerészkedni. Még egy pusztító járvány sem tántoríthatja el az Orbán-kormányt attól, hogy milliókkal esetleg milliárdokkal tömje tovább a hozzá közel álló vállalkozók zsebeit a magyarok kárára.

A hvg.hu értesülései szerint a külügyminisztérium koronavírus gyorsteszteket rendelt egy cégtől majd végül át sem vette azokat, hanem a megváltozott vevői igényekre hivatkozva lemondta az üzletet. Mindez csupán 280 millió forintjába került az országnak.

A külügyminisztérium beszerzéseiből egyre inkább az látszik, hogy nem az emberi életek védelme volt a fő szempontjuk, hanem az, hogy újabb üzletekhez juttassák a haverokat. Mégis mi mással magyaráznák azt, hogy egy olyan céggel kötöttek szerződést tesztek beszerzésére, amely háztartási cikkek nagykereskedelmével és elektromos kerékpárok eladásával foglalkozik?

Ha mindezek után a kormány továbbra úgy gondolja, hogy mindent tisztességesen csinált, akkor miért fél úgy egy parlamenti vizsgálóbizottságtól, mint ördög a tömjénfüsttől?

A WHO főigazgatója szerint emberölésnek számít a védőeszközökkel kapcsolatos korrupció ezért éppen itt az ideje annak, hogy kiderüljön mit művelt pontosan a kormány. Az MSZP ezért továbbra is azt követeli, hogy Orbán fürkészei és portyázói vizsgálóbizottság előtt számoljanak el a tevékenységükkel!

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő