mszp.hu | Belföld
2020. szeptember 12. 14:08

Gulyás Gergely beismerte, hogy spórolás miatt nem tesztelnek többet

Gulyás Gergely beismerte, hogy spórolás miatt nem tesztelnek többet
Gulyás Gergely szerint mivel a teszteket az adófizetők pénzéből fizetik, ezért nem szabad ész nélkül tesztelgetni mindenkit. Végtelenül cinikus megjegyzés ez egy olyan kormány tagjától, amely a munkavállalók és a munkahelyek védelme helyett az adófizetők pénzéből több százmilliárdos őrült pénzszórásba kezdett a fideszes oligarchák között.

Gulyás Gergely figyelmébe ajánljuk, hogy a szakértők szerint a közösségi terjedés megfékezése és a járvány lassítása érdekében minél több tesztelésre van szükség, és nem elég csak a tünettel rendelkezőket tesztelni. Továbbá jó lenne, ha azt sem felejtené el a miniszter, hogy az adófizetők a fizetésükből már megfizették az egészségügyi ellátás árát, így a tesztekét is.

Az MSZP ezért azt javasolja, hogy a kormány kezdje meg azonnal a tömeges és ingyenes tesztelést valamennyi munkavállaló, elsősorban a megfertőződés szempontjából magas rizikójú emberek, tehát az egészségügyi dolgozók, a pedagógusok és a szociális szféra dolgozóinak körében.

Itt az ideje, hogy az oligarchák további pénzelése helyett végre a magyarok biztonságára és védelmére fordítsák az adófizetők pénzét!

Az MSZP számára a magyar emberek élete, egészsége és biztonsága a legfontosabb éppen ezért úgy gondoljuk, hogy ezen intézkedések bevezetése nem tűrhet további halasztást.

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő