mszp.hu | Belföld
2021. október 22. 12:48

Gulyás Gergely már korlátozásmentesen utazhat az unióban, de mi lesz azokkal, akiket a kormány megtévesztett?

A Kormányinfón megtudhattuk, hogy vannak olyan fideszes politikusok, akik két orosz vakcina utána megkaphatják a – korlátozásmentes utazást biztosító, európai szinten is elismert védettséget jelentő – Janssen vakcinát harmadik oltásként. Azt azonban már nem tudhattuk meg, hogy mi lesz azokkal, akik a hivatalos ajánlás miatt nem élhettek ezzel a lehetőséggel.

Sőt, azt sem tudjuk – továbbra sem –, hogy mit tesz a kormány azokért, akiket keleti vakcinával oltottak – és harmadik oltásként se Janssen vakcinát kaptak – és emiatt csak karanténkötelezettség vagy költséges tesztek elvégeztetésével utazhatnak az uniós országokba. A máskor annyira harcias Szijjártó Péter ugyanis láthatóan nem lép fel az érdekükben.

A kérdés adott: a magyar külügyminiszter nem képes eredményesen érvényesíteni a magyar érdekeket, vagy egyszerűen nem érdekli a kormányt az érintett emberek problémája?

Az MSZP szerint mindent meg kell tenni a probléma megoldásáért, éppen ezért európai parlamenti képviselője, Ujhelyi István azon dolgozik, hogy legalább a harmadikként megkapott uniós vakcinák elegendőek legyenek a keletivel oltott magyarok korlátozásmentes utazásához.

MSZP