mszp.hu | Belföld
2019. december 06. 13:07

Gulyás Gergely nem érti az emberek mindennapi problémáit – reagálás a Miniszterelnökséget vezető miniszter közleményére

Gulyás Gergely csütörtöki arrogáns hangvételű közleményét, amelyben Áder János fizetésének megduplázását próbálja magyarázni, csak egy dolog indokolhatja: továbbra sem érti az emberek mindennapi problémáit.
Ahogyan Tóth Bertalan az MSZP elnöke is fogalmazott saját közösségi oldalán közzétett, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez címzett nyílt levelében: miközben a kormányoldali politikusok „saját szűk környezetük - havi többmilliós fizetésből történő - megélhetéséért aggódnak, egyre több rendőr, orvos, tanár és szociális dolgozó hagyja ott a szakmáját a megalázóan alacsony fizetések miatt, és nyugdíjasok százezrei élnek a szegénységi küszöb alatt”.

Az MSZP elnöke ezért azt javasolta a kormánypárti képviselőknek, hogy saját fizetésükből hozzanak létre jótékonysági alapot Áder János fizetésemelésére, mert akkor „az adófizetői pénzeket valóban a közösség érdekében, elsősorban az egészségügy, az oktatás és a szociális ellátások területére tudnák fordítani”.

És, ha már Gulyás Gergely megkérdezte – bár ezzel nem illendő kérkedni –, az MSZP országgyűlési képviselői a korábban tett ígéretüknek megfelelően, a képviselői fizetésemelésekből származó többletjövedelmüket egy szolidaritási alapba gyűjtik, amelyből az elmúlt másfél évben már 33 millió forint értékben adományoztak a rászorulóknak, most pedig a János Kórház felhívására, félmillió forintért vásárolnak tisztítószereket és egyéb, a napi működéshez nélkülözhetetlen kellékeket.

Ha Gulyás Gergely és a kormány rendesen végezné a dolgát, feltehetően erre sem lenne szükség.

MSZP