mszp.hu | Belföld | Egészségügy
2021. február 22. 00:56

Gulyás Gergely tévedett! – Az oltási utalvány valódi segítséget nyújtana a bajba jutott vállalkozásoknak!

Gulyás Gergely tévedett! – Az oltási utalvány valódi segítséget nyújtana a bajba jutott vállalkozásoknak!
Gulyás Gergely szerint „a józan ész határain túl van” az MSZP azon javaslata, amely szerint a vendéglátásban, illetve a legnagyobb problémával küzdő ágazatokban felhasználható 10 ezer forintos utalványt kapna mindenki, aki beoltatja magát.

 A kezdeményezés helyénvalóságát és azt, hogy mennyire nincs tisztában a kormány a magyar valósággal a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara új javaslata mutatja meg igazán. A testület ugyanis lakossági kuponok bevezetését tanácsolja a kormánynak az éttermi fogyasztás ösztönzésére.

A két javaslat célja ugyanaz: a bajban lévő ágazatok és az újraindítás támogatása. Ugyanakkor az MSZP kezdeményezése még az oltási hajlandóság növeléséhez is hozzájárulna.

A Fidesszel ellentétben az MSZP nem egy újabb hitelt, hanem közvetlen támogatást javasol, mivel az utalványokat a segítségre szoruló vállalkozásoknál tudják elkölteni mindazok, akik már átestek az oltáson. Ez egy közel 100 milliárdos mentőcsomagot jelent az érintett szektoroknak, mert az MSZP minden olyan kezdeményezést támogat, ami egyszerre tudja az oltási hajlandóságot növelni, valamint a bajba jutott ágazatokat talpra állítani, ezért tettünk javaslatot az oltási utalványra is.

Jó lenne, ha a fideszes politikusok is támogatnák végre azokat a javaslatokat, amelyek érdemi segítséget nyújthatnak a súlyos gondokkal küzdő vállalkozásoknak.

 

MSZP

Bővebb információ: Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója, országgyűlési képviselő

Kapcsolódó párttagok