mszp.hu | Belföld | Egészségügy
2021. július 15. 16:31

Gulyás Gergelynek ne csak a szája járjon! – Hozzák nyilvánosságra az oltások kormányzati vizsgálatának eredményét!

Gulyás Gergelynek ne csak a szája járjon! – Hozzák nyilvánosságra az oltások kormányzati vizsgálatának eredményét!
Egyre több vizsgálat bizonyítja, hogy rengeteg idős honfitársunknál a kínai vakcina nem termel kellő ellenanyagot, vagyis az oltás ellenére sem rendelkeznek védettséggel a koronavírus ellen. A 60 évnél idősebbek körében ezért hatalmas a bizonytalanság azonban a kormány továbbra sem lép az érdekükben.

Gulyás miniszter az alaptalan vádaskodás helyett a kormány tagjaként akár el is végezhetné a dolgát és nyilvánosságra hozhatná a kormányzati vizsgálatok első eredményeit, amelyet egyébként május végére ígértek.

Éppen ezért az MSZP felszólítja a kormányt, hogy ne titkolózzon tovább, hanem álljon elő az oltások védőhatására vonatkozó átfogó vizsgálat eredményeivel!

Az MSZP miniszterelnök-jelöltjével, Karácsony Gergellyel együtt azt követeli, hogy a kormány biztosítson országosan, átfogó, ingyenes ellenanyag-szűrést mindenkinek, aki ezt igényli, különösen a kínai vakcinával beoltott 60 évnél idősebb honfitársainknak. Az eredmények után pedig gondoskodni kell a 3. oltás beadásáról azoknak, akiknél az oltás nem eredményezett védettséget.

 

MSZP