Gulyás ismét hazudott, továbbra is anyagilag büntetik a koronavírusos tanárokat

Gulyás ismét hazudott, továbbra is anyagilag büntetik a koronavírusos tanárokat
Gulyás Gergely ismét hazudott a tanároknak, mivel világossá vált, hogy a kormány továbbra sem akarja egyszerűsíteni a 100%-os táppénz megítélésre vonatkozó szabályokat. Továbbra is marad a feleslegesen elnyújtott folyamat, amely során a kormányhivatal állapítja meg, hogy a pedagógus a munkájából kifolyólag betegedett-e meg.

Az MSZP még novemberben törvényjavaslatot nyújtott be arról, hogy kapjanak 100%-os táppénzt azok, akik koronavírussal fertőzöttek. Azonban a kormánypárti többség erről még tárgyalni sem hajlandó a Népjóléti bizottságban. Teljesen érthetetlen, hogy Selmeczi Gabriella, Nacsa Lőrinc és társaik miért akarják anyagilag büntetni azokat, akik a tüneteik miatt otthon maradnak. Miért jó az nekik, ha a betegeknek az egészségük mellett még a megélhetésük miatt is aggódniuk kell? Talán a kétharmad birtokában nehézséget jelent a törvénymódosítás?

Az MSZP szerint, mindent meg kell tenni annak az embertelen helyzetnek az elkerülése érdekében, hogy a munkavállalóknak dönteniük kelljen az anyagi biztonságuk és a saját, vagy mások egészsége között. Ezért továbbra is azt javasoljuk, hogy automatikusan kapjanak a fizetésük 100 százalékának megfelelő táppénzt mindazok, akik igazoltan koronavírus-fertőzöttek, vagy karanténba kényszerülnek.

 

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő