mszp.hu | Belföld | női kvóta Hoffmann Rózsa
2015. július 31. 12:33

Gurmai: a Fideszben férfikvóta van

Hoffmann Rózsa egy hét eleji interjúban azt mondta „az lenne a jó, ha a politika színpadán csupa rátermett, tehetséges, elkötelezett ember lenne”.  Gurmai Zita szerint a volt köznevelési államtitkár ezzel beismerte, hogy a Fideszben jelenleg is alkalmaznak kvótát, méghozzá a szervilis, tehetségtelen, csak a saját pecsenyéjét sütögető férfiak kvótáját.

Gurmai Zita, az MSZP Nőtagozatának elnöke elmondta, ha hinni lehet a KDNP-s Hoffmann Rózsának akkor szerinte is rossz, hogy a Fidesz-frakció tele van olyan képviselőkkel, akik nem ismerik az előterjesztéseket, sőt időnként azt sem tudják, miről szavaznak, csak nyomogatják a gombokat, ahogy az Orbán-Lázár-Rogán trió előírja nekik. Ha Hoffmann Rózsa tényleg hiszi, amit mond, akkor szerinte is elfogadhatatlan, hogy a Fidesz képviselői menekülnek az újságírók elől és három értelmes mondatban sem képesek megindokolni a szavazataikat. Ha Hoffmann Rózsa őszintén beszél, akkor ő sem ért egyet azzal, hogy a kormányzati elit elkötelezettsége láthatóan csak a közvagyon haveri privatizálására, stadionépítésre, illetve a saját lábon álló gyerekek, a Vajna-birodalom és a felcsúti gázszerelő vagyonának hizlalására terjed ki, de az egészségügy, az oktatás, a szociális rendszer rendbe tételére már nem.

Hoffmann Rózsa azt is kijelentette: „Semmiféle kvótarendszerben nem hiszek. Nem tudok azonosulni olyan cél kitűzésével, hogy mindenáron több nő legyen politikusi pályán, és emiatt esetleg háttérbe szoruljanak olyan férfiak, akik jobban el tudnák végezni a feladatot”.

Az MSZP Nőtagozatának elnöke szerint Hoffmann beismerte, hogy a Fideszben jelenleg is alkalmaznak kvótát, méghozzá a szervilis, tehetségtelen, saját pecsenyéjét sütögető férfiak kvótáját.

Azt már látjuk, hogy ez a kvóta milyen „eredményeket” szállít. Rohadó egészségügyet, roskadozó iskolákat és szétlopott, felélt jövőt. Talán ideje lenne kipróbálni, mit tudnak a valóban rátermett, tehetséges, elkötelezett, hazaszerető nők – tette hozzá.