mszp.hu | Belföld
2022. április 19. 21:05

Gurmai: Még ennél is több terepmunka kell

Gurmai: Még ennél is több terepmunka kell
A héten megújul az MSZP: a pártnak ki kell kitalálnia az üzenetek hatékonyabb eljuttatását az emberekhez, amihez a helyi közösségek is kellenek.

A hétvégi választmány egyik fő kérdése az lesz, hogy milyen rendszerben lehet a választókkal folyamatosabban és jobban együttműködni – erről beszélt Gurmai Zita, az MSZP országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettese kedd reggel az ATV Start című műsorában.

„Lesz országos elnökségi ülés, ahol ezt meg fogjuk tárgyalni. (…) Az embereknek nemcsak a választási kampányban van szükségük arra, hogy valaki rájuk nyissa az ajtót” – emlékeztetett Gurmai.

Elmondta, az MSZP hisz az országjárásban, amit láthatóan nem elégséges pár hónapig vagy fél évig csinálni: vidéken ennél még ennél is több terepmunka kell, hogy az elaprózott választókerületben is elég jól megismerjék a jelölteket, akik ideális esetben eleve helyiek. „Meg kell találni ezeket a politikusokat. (…)  Nyilvánvalóan ez egy hosszú munka, és ezt a hosszú munkát most nem szabad egyáltalán megtakarítani” – húzta alá.

A jövőbeni ellenzéki parlamenti munkáról szólva a szocialista politikus kiemelte, bizonyos, a Fidesz által generált vitákban nem érdemes részt venni az ellenzéknek, ugyanakkor fontos, hogy folyamatosan az országot járva olyan javaslatokkal állhassanak elő, amelyekről a választópolgárok úgy érzik, azt tényleg ők javasolták. „Én voltam az Európai Állampolgári Kezdeményezés jelentéstevője, és pont az a negyedik pillér hiányzott, hogy a választópolgárok is beleszólhassanak, ne csak a pártok” – mutatott rá.

Hozzátette, a civilek összefogását erősíteni kell, de a pártokon belül is több új ember erejének bevonása, mozgósítása szükséges. „

Kérdésre, hogy szükség van-e személyi cserékre, megújulásra a pártokon belül, elmondta, „ A Magyar Szocialista Pártban is lesz tisztújítás: az országos választmány feladata ez, amelyik most lesz a hétvégén. (…) Ez ügyben tehát most bőven lesz teendőnk” – hangsúlyozta az MSZP elnökségi tagja.

Kapcsolódó párttagok