mszp.hu | Belföld
2022. december 06. 16:22

Gurmai Zita: A Fidesz van kormányon és üzemanyaghiány van

A tavaszi választások óta a Fidesz által bevezetett látszatintézkedések egyre inkább értelmüket vesztik, és kezd kiderülni a szomorú igazság. A hatósági árak bevezetése is csak tovább mélyítette a gazdasági válságot, valódi megoldást nem nyújtott.

Gurmai Zita, az MSZP országgyűlési képviselője szerint a Fidesz még egy hónappal ezelőtt is azt hangoztatta, hogyha a baloldal lenne hatalmon, akkor biztosan üzemanyaghiány lenne. Ezzel szemben a valóság az, hogy Orbánék vannak továbbra is az ország élén, és konkrét üzemanyaghiány van. A kormány korábbi ígéretei így meghiúsulni látszanak, hiszen egészen eddig azt ígérték, biztosítani fogják a lakosság üzemanyagellátását.

Orbánék meggondolatlan politikájának köszönhetően ismét a vidékiek kerülnek kilátástalan helyzetbe, hiszen a kisebb településeken található benzinkutak vagy már be is zártak, vagy egyszerűen nincs rendelkezésükre álló üzemanyag, néhol pedig 2-3 literben maximalizálják az egy alkalommal tankolható mennyiséget, így biztosítva, hogy másnak is maradjon. Ez a rendszer tarthatatlan hosszútávon és csak újabb vállalkozások csődbe menését eredményezi.

Gurmai Zita kiemelte, nem csak a vidéki kisbenzinkutak szenvedik el a kormány intézkedéseit, hanem a nagyvállalatok is, mint például az OMV, vagy a MOL. Ezen cégek kútjain is egyre gyakrabban látni az „Üzemen kívül” feliratot, hiszen egyszerűen nincs üzemanyag. Gurmai szerint a fideszes kormányzat kihátrálni készül és áremeléseket tervez, a hatósági ár eltörlésével, hiszen most már kénytelenek belátni, tarthatatlan a jelenlegi helyzet. A kormány látszatintézkedéseinek további negatív következményeit ismét a magyar emberek érezhetik a saját bőrükön. Ismét szorítani kell a nadrágszíjon, kérdés, hogy meddig lehet még.