mszp.hu | Gazdaság
2023. január 19. 17:05

Gurmai Zita: az Orbán-kormány propagandagépezete próbálja elfedni a valóságot, de a számok makacs dolgok

Az EuroStat legújabb jelentése szerint a magyar infláció messze a legmagasabb az EU-ban.

Ez azt jelenti, hogy a mi pénzünk romlik a leggyorsabban, nálunk emelkednek az árak a legnagyobb mértékben - írja Facebook posztjában Gurmai Zita, az MSZP frakcióvezető-helyettese.

Miután az áfa és az élelmiszer drágulása nálunk a legmagasabb, mostanra oda jutottunk, hogy a három és félszer jobban kereső németek olcsóbban tudnak vásárolni, mint a dolgozó magyar emberek!

Gurmai Zita szerint a magas inflációt nem lehet kizárólag a háborúra fogni, nem lehet a válsággal magyarázni, hiszem más országok kormányai tudják uralni a helyzetet. Ez a Fidesz kormány hibája: a rossz gazdaságpolitikáé, a rossz kormányzásé.

Az MSZP az igazi baloldal pártjaként továbbra is kezdeményezi, hogy a kormány csökkentse 0 százalékra az alapvető élelmiszereket sújtó áfát! Így több pénz maradna az embereknél és csökkenne az infláció is. A további árnövekedés megállítása érdekében pedig azonnali segítséget kell nyújtani a mezőgazdaság és az élelmiszeripar szereplőinek a megnövekedett energiaköltségeik kompenzálására.