mszp.hu | Belföld
2023. szeptember 20. 08:28

Gurmai Zita: Döbbenetes, milyen nehéz körülmények között élnek az idősek

Gurmai Zita: Döbbenetes, milyen nehéz körülmények között élnek az idősek
Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Magyar Szocialista Párt kihelyezett frakcióülést tartott Ózdon, ahol a párt politikusai megkezdték a felkészülést az őszi parlamenti ülésszakra. Ezt követően látogattak el több helyi idősotthonba.

A párt vezetői, a frakció tagjai helyi politikusokkal, aktivistákkal találkoztak, melynek alkalmával az egyik legfontosabb téma a munkahelyteremtés volt, hiszen a térségben komoly problémát jelent a munkanélküliség.

Az egész napos program kapcsán az ellenzéki politikusok ellátogattak három ózdi idős otthonba is, hogy első kézből hallják, milyen problémákkal küzdenek a magyar nyugdíjasok.

Gurmai Zita, az MSZP frakcióvezető-helyettese köszöntőjében háláját fejezte ki az intézmény alkalmazottainak, akik áldozatos munkájukkal segítik minden nap az intézmény lakóit.

„Azért vagyunk itt, mert szerettük volna tiszteletünket kifejezni önöknél, jelezve azt, hogy önöknek köszönhetjük azt, hogy mi vagyunk, hogy létezünk, tanulhattunk” – mondta az otthon lakóinak Gurmai Zita, majd az intézmény dolgozóihoz fordulva hozzátette: ma már az egészségügyi intézményekben szinte már csak nőket találunk, akik évtizedek óta a szívükkel, a lelkükkel szolgálják ezt a közösséget.

Az MSZP frakcióvezető-helyettese felelevenítette azt az időszakot, amikor a szocialista Tóth István vezette a várost, akit még jól ismertek az otthon lakói, és akinek a vezetése alatt virágzott Ózd. Ezzel szemben ma óriási a munkanélküliség, alig valamire elég a nyugdíj – mondta Gurmai Zita, hozzátéve, az otthon lakóinak vitt jelképes ajándék, a gyümölcs is már sok nyugdíjas számára elérhetetlenné vált.

Kapcsolódó párttagok