Gurmai Zita: Orbán „konzultációja” a nőkkel csak üres beszéd

Gurmai Zita: Orbán „konzultációja” a nőkkel csak üres beszéd
Ismét Gurmai Zitát választották az MSZP Nőtagozatának elnökévé. A politikust a küldöttek száz százaléka támogatta. Gurmai Zita 2001 óta tölti be ezt a posztot, vezetése alatt az MSZP Nőtagozatának létszáma megháromszorozódott. Tevékenysége nemzetközi léptékkel nézve is sikeres, hiszen az Európai Szocialista (ESZP) Nőszervezetének elnöki pozícióját is betölti, s ebbéli minőségében tagja az ESZP elnökségének is.

Gurmai Zita megválasztása után tartott beszédében kijelentette: Magyarországon a nők társadalmi megítélése még mindig évtizedes lemaradásban van a fejlett országokhoz képest. Mint mondta, a kormányzati döntéshozók számára sokszor még annak a tudatosítása is nehéz, hogy a nők elsősorban emberek és ebbéli jogaikat senki sem kérdőjelezheti meg.

Gurmai Zita rámutatott: ha Orbán Viktor konzultálni akar a nőkkel, ne csak szóban, hanem tettekben is mutasson tiszteletet irántuk. Vessen véget a nőkkel szemben alkalmazott erőszakos és inzultáló nyelvhasználatnak, ami saját pártján belül is dívik, haladéktalanul ratifikálja a nők bántalmazását elítélő isztambuli egyezményt, és kötelezze a munkaadókat arra, hogy szüntessék meg a negatív megkülönböztetést a nők bérezésében.

Az MSZP Nőtagozatának elnöke elmondta: ezen érdemi intézkedések nélkül a nőkkel való konzultáció csak tartalom nélküli üres beszéd.

MSZP

Kapcsolódó párttagok