Gurmai Zita részt vett a portugál Szocialista Párt kongresszusán

A gazdasági válság nőkre gyakorolt hatásairól Lisszabonban rendeztek konferenciát, amelyen dr. Gurmai Zita európai parlamenti képviselő is részt vett.

A beszélgetés további résztvevői Mark Perestrello, a portugál Szocialista Párt lisszaboni szervezetének elnöke, Teresa Damásio, a párt lisszaboni nőszervezetének elnöke, Dimas Pestana, a PES Aktivisták lisszaboni vezetője, valamint Nathalie De Oliveir, a metzi tanács tagja voltak.
 
Hozzászólásában Gurmai Zita az aktivisták szerepéről beszélt az Európai Szocialisták Pártja kampányán belül, kiemelve, hogy a fiatal aktivistáknak kulcsszerepük van a 2014-es európai választások megnyerésében. Mint mondta, a 2014-es választások nyomán megerősödhet az olyan progresszív értékek érvényesülése, mint a haladás, a szabadság, a szolidaritás és az egyenlőség. Ez visszaadhatja az európai polgárok Európai Unióba vetett hitét és bizalmát is.
 
Gurmai Zita megismételte: a nemek közötti esélyegyenlőségnek kiemelt szerepet kell kapnia a válságból való kilábalást szolgáló intézkedések között. Ennek érdekében az európai szocialisták több javaslatot kidolgoztak a nők foglalkoztatottsági szintjének emelésére (különös tekintettel a tudományos és a zöld gazdasági szektorokban), valamint a nemek közötti fizetésbeli különbségek csökkentésére.