Belföld | fideszes hazudozás gyed
2014. január 12. 17:26

Gurmai Zita szívesen aláír a Fidesznek

"Ha most aláírást gyűjtenek a gyed extra "megvédéséért", az rendben. Akkor valószínűleg nem akarják újra eltörölni. Én ezért is szívesen aláírom - ha kell elsőként. Már beszéltem is Pelczné Gáll Ildikóval az ügyben."
A Fidesz kampányt akar építeni egy félremondásomra. Már aznap tisztáztam, hogy kiállok a gyed extra mellett, mint ahogy az MSZP is a kezdetektől támogatta azt. 2006-ban az MSZP vezette be a gyed extra legtöbbek által használt elemét, a gyes és gyed melletti munkavállalást.
 
A Fidesz most szívesen megfeledkezik arról, hogy 2011-ben éppen ezt törölte el. Álszent dolog, hogy tőlünk akarják megvédeni azt a kedvezményt, amit ők töröltek el, és csak a választások előtt hoztak vissza. Ha most aláírást gyűjtenek a gyed extra "megvédéséért", az rendben. Akkor valószínűleg nem akarják újra eltörölni. Én ezért is szívesen aláírom - ha kell elsőként. Már beszéltem is Pelczné Gáll Ildikóval az ügyben.
 
Az MSZP viszont ki szeretné egészíteni a gyed extrát a kismamák munkahelyi védelmével, mert a Fidesz új Munka Törvénykönyve lehetővé tette a kisgyermekesek kirúgását.
 
A Fidesz Női Tagozata is beszállt a Fidesz új akciózásába, a meglévő kormányzati intézkedések "megvédésébe". Jobban tennék, ha ilyen kampányfogások helyett a nők problémáinak megoldásával foglalkoznának: a növekvő gyermekszegénységgel, a bölcsődei férőhelyekkel, amelyeknek nem csak a száma alacsony, de a Fidesz fizetőssé is tette őket.
 
Gurmai Zita,
EP-képviselő